FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei utakon Reviczky Gáborral – 231., 2024/21.

Ünnepség a 150 éves Karcagi Vadásztársaság évfordulóján / Élet a szarvasfarmon – Emu és alpakka / Miért zárták le a Rám-szakadékot? Van más alternatíva! / “Év Erdésze 2024” – Előválogató verseny Alsóvadácson / Erdő Ernő bácsi meséi – Az erdészek / Vadvilág – Dámok és gímek a tavaszi időszak legvégén

Ünnepség a 150 éves Karcagi Vadásztársaság évfordulóján

A 150 éves Karcagi Nagykun Vadásztársaság jubileumi ünnepségére látogatunk, ahol a jelenlévő főzőcsapatok gasztronómiai versenyébe tekintünk bele. Korábbi műsoraink séfje, Rácz Lajos avatja be stábunkat a részletekbe.

Élet a szarvasfarmon – Emu és alpakka

A Bőszénfai Szarvasfarm lovai, szamarai és gímszarvasai mellett két olyan állatfajnak is otthont ad a terület, amelyekről még nem ejtettünk szót adásunkban: ezek az emu és az alpakka.

Miért zárták le a Rám-szakadékot? Van más alternatíva!

A Pilisi Parkerdő egyik kiemelkedő helyszíne a Rám-szakadék. Az elmúlt időszak történései miatt azonban a terület jelenleg nem látogatható. Ennek okáról beszélgettünk Mészáros Péter szóvivővel, aki a kirándulóknak más alternatívákat is ajánlott az erdőjárásra.

“Év Erdésze 2024” – Előválogató verseny Alsóvadácson

2024-ben is meghirdette „Az Év Erdésze” versenyt az Országos Erdészeti Egyesület. A megmérettetést előválogató versenyek előzik meg. Stábunk az egyik ilyen eseményen járt a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. alsóvadácsi területén. A verseny az erdészeti szakmában dolgozók szakértelmét hivatott megmérettetni és fejleszteni.

Erdő Ernő bácsi meséi – Az erdészek

Az erdészek olyan természetkedvelő emberek, akik óvják az erdő növényeit és állatait, hogy azok nyugalomban élhessenek. Munkájuknak köszönhetjük még a kiépített sétautakat és erdei pihenőhelyeket.

Vadvilág – Dámok és gímek a tavaszi időszak legvégén

Az utolsó tavaszi hónapunk legvégén járunk. Elérkezett a május alkonya, de ez egyáltalán nem okoz szomorúságot. Hiszen e hónap végével valami nagyon új, valami nagyon más kezdődik el. Nemcsak az évszakváltás következik be hamarosan, hanem hazai szarvasaink is merőben új időszakot indítanak majd. Hétről-hétre egyre nagyobb, ágasabb és látványosabb fejékek jelennek majd meg fejükön.

A teljes műsor (26:00)

– Ünnepség a 150 éves Karcagi Vadásztársaság évfordulóján
– Élet a szarvasfarmon – Emu és alpakka
– Miért zárták le a Rám-szakadékot? Van más alternatíva!
– “Év Erdésze 2024” – Előválogató verseny Alsóvadácson
– Erdő Ernő bácsi meséi – Az erdészek
– Vadvilág – Dámok és gímek a tavaszi időszak legvégén

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Előző cikk

Build-in-Wood bemutatóépület

Következő cikk

Eredményes évet zárt az ÖBf




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version