FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei utakon Reviczky Gáborral – 233., 2024/23.

Kirándulás a Szentfa Kápolnához és környékére / Érintetlen erdő és a holtfa szerepe / Muzsikált az erdő a “Hírös városban” / Somogyi Erdők Napja a Ropolyi-tó partján / Vadvilág – Nyár elején, erdő-mező mélyén

Kirándulás a Szentfa Kápolnához és környékére

A Szentfa-kápolna a dömösiek szent helyévé vált az idők során, amely nem véletlen, hiszen a hely atmoszférája azonnal magával ragadja az embert.  A klímaváltozás hatásait már lehet érezni a hazai erdőkben. Mit tartogathat a jövő a Szentfa-kápolna közvetlen közelében található faállomány számára?

Érintetlen erdő és a holtfa szerepe

Korábbi adásainkban már láthatták kedves nézőink, hogy milyen feladatai vannak egy magyarországi magán erdőgazdálkodónak. Stábunknak lehetősége volt betekinteni egy érintetlen erdei életközösségbe, de hogy ez pontosan mit is jelent, és hogy meddig lehet ezt az érintetlenséget fenntartani, erről a szakember nyilatkozott nekünk.

Muzsikált az erdő a “Hírös városban”

Az idei évben is megrendezésre került a Muzsikál az erdő rendezvénysorozat. Idei második állomása a „Hírös város” vagyis Kecskemét és térsége volt. A Nyíri erdő és Tőserdő évszázados kocsányos tölgyei, magyar kőrisei, szilfái jelentős természeti értéket képviselnek, és különleges helyszínt biztosítottak az erdei sétáknak, a klasszikus és népzenei koncerteknek illetve gyermekprogramoknak.

Somogyi Erdők Napja a Ropolyi-tó partján

Idén is a Ropolyi-tó és csodálatos közvetlen környezete adott otthont a Somogyi Erdők Napja ingyenesen látogatható rendezvénynek. A Kaposvárhoz közeli zselici erdő ideális színhelyet biztosított az odaérkező több száz ember számára. A rendezvény nem titkolt célja, hogy közelebb hozza a társadalomhoz az erdőt, a természetet és az erdész szakmát.

Vadvilág – Nyár elején, erdő-mező mélyén

A csapadékos május végi időjárás megtette a hatását, nem véletlen, hogy a mondás is úgy szól, májusi eső aranyat ér. A növények teljes színükben pompáznak, és a vadnak is jut bőven táplálék.

A teljes adás (26:00)

– Kirándulás a Szentfa Kápolnához és környékére
– Érintetlen erdő és a holtfa szerepe
– Muzsikált az erdő a “Hírös városban”
– Somogyi Erdők Napja a Ropolyi-tó partján
– Vadvilág – Nyár elején, erdő-mező mélyén

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Előző cikk

Erdőmánia - Erdésznők a Mecsekben

Következő cikk

Mr. Forest, a FŐ-ERDÉSZ-lobbysta



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések