FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei utakon Reviczky Gáborral – 235., 2024/25.

Vadasparki túra – Ázsiai kiskarmú vidra / Pálos emlékhely a Börzsöny mélyén / Közjóléti beruházás a magánerdőkben / Homokfásítás a Kiskunságban / Gyermekprogramok a Somogyi Erdők Napján

Vadasparki túra – Ázsiai kiskarmú vidra

Folytatjuk Vadasparki túra sorozatunkat, ezúttal azonban a korábbi Budakeszi helyszín helyett, a szolnoki Bagolyvár Vadasparkból jelentkezünk. A nyári melegben irigykedve tekintettük meg a vidrákat, akik pancsolással védekeztek a hőség ellen.

Pálos emlékhely a Börzsöny mélyén

Észak-Magyarország egyik szakrális helyszínére látogatunk el. A Börzsöny erdőségének mélyén található pálos emlékhely méltó módon emlékezik meg az egyetlen magyar alapítású szerzetesrend múltjáról.

Közjóléti beruházás a magánerdőkben

Az erdő hármas funkcióját – vagyis a védelmi, a gazdasági és a közjóléti dimenzióit – nemcsak az állami erdészetek, hanem a magánerdő gazdálkodók is fontosnak tartják. A kiválóan működő egységes gazdálkodási forma eredményezi azt, hogy a közjóléti funkciónak is megfelelő erdő, becsábítja a természetjárót az erdei környezetbe.

Homokfásítás a Kiskunságban

A Kiskunsági Erdészet egy szakmai nap keretében vendégül látta, az ország több pontjáról ideérkező, erdészeti szakembereket. A találkozó apropóját a klímaváltozás elleni védekezés adta, hiszen a kiskunsági erdészeknek nagy tapasztalat áll rendelkezésére a száraz, homokos talajt megkötő erdők telepítésében.

Gyermekprogramok a Somogyi Erdők Napján

A Somogyi Erdők Napja rendezvény a Ropolyi-tó partján nyitotta meg kapuit, minden érdeklődő számára. Mi azonban a legifjabb generáció felé fordultunk és az ő közösségi lehetőségeiket vettük górcső alá.

A teljes műsor (26:00)

– Vadasparki túra – Ázsiai kiskarmú vidra
– Pálos emlékhely a Börzsöny mélyén
– Közjóléti beruházás a magánerdőkben
– Homokfásítás a Kiskunságban
– Gyermekprogramok a Somogyi Erdők Napján

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Előző cikk

Elmaradt a meglepetés, győzött a Ritrovi-Mecsekerdő

Következő cikk

Soproni siker a HSUP programban



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések