FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

SOE: Konstruktív Geometria Konferencia

A Konstruktív Geometria Egyesület és a Soproni Egyetem Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kara közösen szervezte meg Sopronban 2024. június 6-7-én a Konstruktív Geometria Konferenciát.

A KGK 2024 célja volt, hogy a geometria különböző területeit oktatók és a geometriát alkalmazók tudásukat és innovatív ötleteiket egymással megosszák, tapasztalataikról beszámoljanak.

A kétnapos országos találkozónak a Soproni Egyetem Botanikus Kertjében található Ligneum adott helyet.

A konferencián elhangzott 14 előadása a geometria és alkalmazásának elég széles területét ölelte fel.

A kvantum pöttyöktől a lézerrel vágásig; az ábrázoló geometria és a differenciálgeometria oktatásának szépségeitől a geometriai módszerek kreatívipari alkalmazhatóságáig; a hajtogatásmintáktól a faépítészet kihívásaiig.  

Minden résztvevő hasznos ötletekkel és tudással gazdagodva távozott a konferenciáról, a beszélgetések során az egymással megosztott tapasztalatokat a mindennapi oktatási munkájukban is a jövőben jól tudják alkalmazni!

Az egyesület és a kar szakmai együttműködési megállapodást kötött, hiszen részben azonos területeken dolgozik, kutat és a céljaik is több ponton találkoznak.

A megállapodás kiterjed többek között a kutatási együttműködés kialakítására, közös pályázati lehetőségek feltárására, az alkalmazott geometriai jó gyakorlatok bemutatására, megosztására, megvitatására.

Forrás: SOE

A Konstruktív Geometria Egyesület honlapja.

Előző cikk

Klímatűrő erdők labor

Következő cikk

Kaktuszok a Kiskunságban



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések