FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Dél-Európa erdőtüzei

Az erdőtüzek már hetek óta tombolnak a Balkánon és Dél-Európa más területein. Az olasz főváros peremén is lángolt a növényzet.

Nagy területen lángolt a növényzet a Monte Mario természetvédelmi területen Rómában, a büntetőbíróság épületének szomszédságában szerda délután. A tűzoltók helikopterekkel oltottak, miközben sok lakost evakuáltak, mivel a tűz a közeli épületeket veszélyeztette. Az erdőtűz a RAI olasz közszolgálati televízió római stúdiójától nem messze, és mindössze 2,5 kilométerre a Szent Péter-bazilikától lángolt.

Albániában is erdőtüzek égnek. Tűzoltók, katonák és önkéntesek százainak sikerült megfékezniük egy nagyobb tűzgócot a tengerparti Shengjin városában, miután a lángok megrongáltak egy tetőt és két tengerparti bárt, a helyiek pánikszerűen menekültek. Az albán hadsereg egy helikoptere és két olasz repülőgép, amelyek az Európai Unió polgári védelmi mechanizmusának részét képezik, segítettek megóvni a tengerparti várost a lángoktól.

Észak-Macedóniában is erdőtüzek pusztítanak. Egy hegyi faluban egy idős ember füstmérgezésben életét vesztette, feleségét sikerült megmenteniük a tűzoltóknak.

A miniszterelnök igyekezett megnyugtatni a közvéleményt, hogy kellő számú tűzoltó, katona és belügyi alkalmazott dolgozik a helyszíneken.

Szerdán a 66 aktív tűzgóc közül 40-et sikerült eloltani.

Szerbia két helikoptert bocsátott szomszédja rendelkezésére, hogy segítsen a határ mentén terjedő bozóttűz megfékezésében.

forrás: EuroNews 08-01

Előző cikk

EU alap az erdőtüzek ellen

Következő cikk

Erdészeti Szakértői Hálózat



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések