FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Mérföldkő az erdészeti szakoktatásban

Sikeres vidékfejlesztési pályázat útján 2024. szeptemberétől országszerte, hét helyszínen, összesen 350 erdészeti bemutató üzemi program indul, miközben a szakképzők mintegy 750 millió forint értékben szerezhetnek be korszerű erdőgazdálkodási eszközöket is.

Program 2

Az erdészeti képzést is nyújtó Agrár Szakképző Centrumok és az Erdészeti Ágazati Tudásközpont Nonprofit Kft. közös pályázatban nyerte el a történelmi léptékű támogatást a Vidékfejlesztési Program „VP1-1.2.1-23 – Bemutató üzemek támogatása” konstrukció keretében. Az erdészeti gyakorlati tudásátadás és a szakmai középfokú képzés műhelyei hosszú idő után jutnak hozzá ilyen léptékű és jelentőségű tudásátadási és eszközbeszerzési lehetőséghez.

Program 4

2024. szeptemberétől, csaknem egy éven át, összesen 350, térítésmentes bemutató üzemi programot szervezünk – a programok helyszínei: Sopron, Somogyzsitfa, Piliscsaba, Mátrafüred, Szeged és Ásotthalom.

Program 3

A programokon erdőgazdálkodók vagy alkalmazottaik, valamint az erdészeti szakszemélyzet szakirányítási tevékenységet ellátó tagjai vehetnek részt az alábbiak szerint:
• erdőgazdálkodó: rendelkezik erdőgazdálkodói nyilvántartási azonosítóval,
• erdőgazdálkodó alkalmazottja: munkáltatója rendelkezik erdőgazdálkodói nyilvántartási azonosítóval,
• más erdőgazdálkodó részére szakirányítást végző vállalkozó: az őt megbízó erdőgazdálkodó rendelkezik erdőgazdálkodói nyilvántartási azonosítóval.

Program 4

Az országosan összehangolt bemutató üzemi programok tematikája széles körű,mintegy 25 témakört ölel fel. Számos program az aktuálisan beszerzett korszerű eszközök (drónok, harveszter, szoftverek) használatára készít fel. Továbbá kínálunk nemzetközi kitekintést is az erdészet jövője, az erdei vízgazdálkodás és az erdészeti csúcstechnológiák világába is.

Program 4

Minden helyszínen elérhető lesz a „SiteViewer: Bevezetés az új erdészeti döntéstámogató eszköz használatába” és „Az EUTR és az EKÁER megfelelő használata” bemutató üzemi program. Több helyszínen lesz lehetőség az ESZR és alprogramjainak (TERI, ETA) elsajátítására, a harveszter és forwarder kezelés megismerésére szimulátoros vagy terepi környezetben, valamint méretes fák irányított döntésének, vagy a korszerű szaporítóanyag-gyűjtés műhelytitkainak megismerésére. Emellett egy-egy helyszínen lesz elérhető például az erdészeti gépek javítása és karbantartása, vagy a legújabb térinformatikai megoldásokkal való ismerkedés.

Program 4

A programokat „kezdő” és „haladó” modul szerkezetben, délelőtt és délután 4 + 4 órában szervezzük, ezért javasoljuk az együttes jelentkezést mindkét programra. A külön megjelölt programpárok JESZ-pontszerzők is.

Aktuális programjaink megtekintéséhez kattintson ide!

ESZR és alrendszerei
Az EUTR/EKÁER megfelelő használata
Drónok használata
Méretes fák irányított döntése
Harveszter használata
Harveszter és forwarder kezelése
SiteViewer használata
Szaporítóanyag-gyűjtés és -kezelés


Ezen az oldalon minden információt megtalál a programokról – kereshet a helyszínek, a témák és az időpontok szerint is. Ismerkedjen a programokkal, jelentkezzen, és hívja fel kollégái figyelmét is erre a páratlan lehetőségre.

Program 4

forrás: Erdészeti Ágazati Tudásközpont Kft.





Előző cikk

Tűzifa árstop nem várható



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések