FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

40 hektáros tűzeset

Szeptember 3-án meggyulladt egy nyolcvan hektáros cserjés, bokros, bozótos, száraz füves terület Nagyvázsony és Úrkút között. Hetvenkét tűzoltó tizennyolc járművel két vármegyéből és összesen tizenhárom településről érkezett, hogy megfékezze a pusztító lángokat. Az oltás kilenc órán át tartott.

A tűz mintegy negyven hektárra terjedt ki, és egy erdő aljnövényzetét is érintette, de a fák lombkoronáját nem érték el a lángok. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett Veszprém és Zala vármegye tizenhárom településének hivatásos és önkéntes tűzoltói, összesen hetvenketten oltották el a lángokat, köztük pápai tűzoltók is. Az oltási munkákat a változó irányú szél nehezítette. Az oltóvíz vízutánpótlását a terület tulajdonosa mezőgazdasági munkagépekkel segítette. A tűz okát a katasztrófavédelem vizsgálja – adta hírül a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 

Fotók: Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 


forrás: Pápai Médiacentrum

Előző cikk

KAP reform várható

Következő cikk

Cégalapítások, cégmegszűnések



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Elnököt választ a NAK

Egyetlen javaslat érkezett a küldöttek elé az Agrárkamara új elnöki pozíciójára, a kormányból érkezhet az új vezető. Az…
Tovább

Gyászhír – Altrichter Sándor [61]

Megrendülten értesítünk mindenkit, aki ismerte és szerette, hogy életének 61. esztendejében – méltósággal és hihetetlen szívóssággal viselt betegség…