FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei utakon Reviczky Gáborral – 148., 2024/38.

Esterházy-kastély Látogatóközpont Balatonfüreden / Erdő Ernő bácsi meséi – A gímszarvas / Bőgő gímbikák a hazai erdőkben / Betekintés a Vadgasztronómai Fesztivál forgatagába / Nemzeti Kincsünk az Erdő – Árvizek / Madárvilág – Színpompás madarak, elkapott pillanatok

Esterházy-kastély Látogatóközpont Balatonfüreden

Korábbi adásunkban már látogatást tettünk Balatonfüreden, akkor a Huray-villákat mutattuk be. Ezúttal az Esterházy család balatonfüredi kötődését, illetve az általuk létrehozott kastély épületét prezentáljuk.

Erdő Ernő bácsi meséi – A gímszarvas

Ebben az epizódban a magyar erdők koronás királyával, az impozáns megjelenésű gímszarvassal ismerkedünk meg.

Bőgő gímbikák a hazai erdőkben

Szeptemberben megkezdődik a gímszarvasok erdei koncertje, vagyis a szarvasbőgés. Az állomány, és az egyes egyedek mélyreható ismerete elengedhetetlen a hivatásos vadász számára. A gímbikák hangja is információval szolgál a szakembereknek.

Betekintés a Vadgasztronómai Fesztivál forgatagába

A Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál a természet, a vadászati kultúra és a vadgasztronómia szerelmeseinek nemzetközi találkozója szeptemberben, mely kiváló lehetőséget ad a vadhús népszerűsítésére, ezzel együtt az erdőben, vadban és vadászatban rejlő lehetőségek bemutatására. Mindezek mellett egy főzőverseny, valamint kiváló hangulat is várja a rendezvényre érkezőket.

Nemzeti Kincsünk az Erdő – Árvizek

Az időszakonként kialakuló árvizek, ha csak egy-két hétig állnak fenn, nem okoznak nagyobb problémát a vízpart menti erdőségeknek. A vadállományra nézve azonban nagyobb veszélyeket rejt magában a megáradó vízfolyás.

Madárvilág – Színpompás madarak, elkapott pillanatok

A felkelő Nap narancsvörösre színezi a hatvani Kincsem-tavak fölött elterülő eget, miközben a kora reggeli fény megvilágítja a nádast, mely a lágy hullámokban tükröződik. A nádasban és környékén számtalan színes és rejtőzködő életmódot folytató állatba botolhatunk bele.

A teljes műsor (26:00)

– Esterházy-kastély Látogatóközpont Balatonfüreden
– Erdő Ernő bácsi meséi – A gímszarvas
– Bőgő gímbikák a hazai erdőkben
– Betekintés a Vadgasztronómai Fesztivál forgatagába
– Nemzeti Kincsünk az Erdő – Árvizek
– Madárvilág – Színpompás madarak, elkapott pillanatok

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Előző cikk

Faimport hamisított származással

Következő cikk

Gyászhír - Právetz Antal [78]



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések