FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei utakon Reviczky Gáborral – 247., 2024/37.

Díszes Huray-villák Balatonfüreden / Természeti és szakrális értékek a Kefag Zrt.-nél / Konferencia a vizes élőhelyek kezeléséről / Madárvilág – Szeptemberi madárkavalkád Hatvan határában / Vadvilág – Félidőben a szeptemberi szarvasbőgés

Díszes Huray-villák Balatonfüreden

Adásunk kezdetén a balatonfüredi Huray-villákat mutatjuk be. Ezek az épületek 1868-ban, svájci stílusban épültek. Ékes bizonyítékai annak is, miként lehet a faanyagot díszes formában, gyönyörűen kifaragva felhasználni. Ismerjük meg az épületek történetét és névadójukat.

Természeti és szakrális értékek a Kefag Zrt.-nél

A Kecskemét határában található Csalánosi Parkerdő népszerű kiránduló- és pihenőhelye a helyieknek. Ide kirándulunk, megtekintve az itteni természeti és szakrális értékeket.

Konferencia a vizes élőhelyek kezeléséről

A vízivadfajokkal való gazdálkodást, illetve ezek vadászatának aktualitásait vette górcső alá idei konferenciáján az Országos Magyar Vadászkamara Vadvédelmi és Vadgazdálkodási Bizottsága. A Lakitelken megtartott esemény előadói komplex képet adtak a jelenlegi hazai helyzetről.

Madárvilág – Szeptemberi madárkavalkád Hatvan határában

A Kincsem-tavak Hatvan város közvetlen szomszédságában fekszik, a településtől déli irányban, a Zagyva folyó jobb partján. A terület legkiemelkedőbb látnivalója a madárvilága. Nagyszámú fészkelő faj veszi birtokba a tavakat évről-évre, emellett a Zagyva völgyét vonulási folyosóként használó vándorló fajok is nagy mennyiségben jelennek meg a tavaszi és az őszi időszakokban.

Vadvilág – Félidőben a szeptemberi szarvasbőgés

Az idei szeptember időjárási viszonyai lassan kezdenek hasonlítani az ilyenkor megszokotthoz. Bár ez gímbikáinkat nemigen befolyásolta, hiszen a bőgés eseménye töretlenül zajlott eddig is, és a továbbiakban sem lesz megállás. Ha csendben figyelünk, megpillanthatjuk a természet e csodálatos eseményét.

A teljes műsor (26:00)

– Díszes Huray-villák Balatonfüreden
– Természeti és szakrális értékek a Kefag Zrt.-nél
– Konferencia a vizes élőhelyek kezeléséről
– Madárvilág – Szeptemberi madárkavalkád Hatvan határában
– Vadvilág – Félidőben a szeptemberi szarvasbőgés

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Előző cikk

STIHL Timbersports Nemzeti Bajnokság

Következő cikk

Mától nincs tűzgyújtási tilalom



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések