FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdőtüzek Spanyolországban

Két helyen tombol erdőtűz az északnyugat-spanyolországi Galíciában. Crecente és Entrimo városokban eddig 400 hektár égett le.

Crecentéből 25 lakost evakuáltak. “Ha nem lenne szél, már rég eloltották volna, de így ez lehetetlen. A szél is süvít, a lángok is túl nagyok” – mondta egyikük.

Közel 40 tűzoltó, három repülőgép és kilenc helikopter küzd a tűz megfékezéséért, egyelőre eredménytelenül. A nagy meleg sem segíti az oltást.

„A galíciai tűzoltók a hegyekben harcoltak a lángokkal, kezdetben javarészt portugál területen, de nem tudták megakadályozni, hogy azok átterjedjenek a spanyol, a galíciai részre” – nyilatkozta a galíciai regionális kormány tűzoltó egységének koordinátora, Hector Diaz.

A globális felmelegedés miatt egyre gyakoribbak és intenzívebbek a természeti katasztrófák az Európai Unió területén. Spanyolországban és Portugáliában az elmúlt öt évben az erdőtüzek csaknem egymillió hektáron pusztítottak.

forrás: EuroNews 09-05

Előző cikk

Soproni Egyetem tanévnyitója

Következő cikk

Erdőtűz volt Csönge mellett



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Elnököt választ a NAK

Egyetlen javaslat érkezett a küldöttek elé az Agrárkamara új elnöki pozíciójára, a kormányból érkezhet az új vezető. Az…
Tovább

Gyászhír – Altrichter Sándor [61]

Megrendülten értesítünk mindenkit, aki ismerte és szerette, hogy életének 61. esztendejében – méltósággal és hihetetlen szívóssággal viselt betegség…