FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Faipari fejlesztések Mohácson

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Kronospan-Mofa új, kapacitásbővítő beruházásának átadásán arról számolt be, hogy az osztrák tulajdonú faipari vállalat a farostlemez gyártásával foglalkozó mohácsi üzemében hajtott végre fejlesztéseket több mint kétmilliárd forint értékben. Az állam 286 millió forint támogatást adott ehhez, biztossá téve 250 munkahelyet.

A frissen beszerzett berendezésekkel évi 240 ezer köbméteres gyártási kapacitást érhet el az üzem, amely az alapanyagok több mint felét magyar beszállítóktól vásárolja, termékei mintegy 90 százalékát pedig az exportpiacokon értékesíti. Szijjártó Péter rámutatott, hogy a Global Best to Invest friss rangsora szerint a közép-európai régióban Magyarország rendelkezik a legkedvezőbb beruházási környezettel.

A miniszter kiemelte, hogy a mostani beruházás nagyban hozzájárul a hazai faipar fejlődéséhez is, amely ágazat 14 ezer embernek ad munkát, a termelési értéke pedig megközelítette az 500 milliárd forintot, miközben a szektor exporthányada is jelentősen 50 százalék felett van, ami a versenyképesség bizonyítéka. Továbbá arra is kitért, hogy az utóbbi évek magyar gazdasági sikereiben jelentős szerepe volt az osztrák befektetőknek, a két ország gazdasági együttműködésének. Tájékoztatása szerint Magyarországnak Ausztria a negyedik legnagyobb kereskedelmi partnere, s több mint 2300 osztrák tulajdonú vállalat működik hazánkban, mintegy 75 ezer embert foglalkoztatva.

Forrás: behaviour

Előző cikk

Országos Fakitermelő Bajnokság - Bükkzsérc

Következő cikk

Fenntartható erdei turizmus




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

ForeverNest Gyerekágy

Szokalopulos Zoe, MA formatervező a mestermunkájáról így ír: “A mestermunkám célja egy több generációs gyerekágy tervezése és kialakítása…
Exit mobile version