FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Keressük 2024. Erdei Kerékpárútját, szavazzon Ön is!

A pályázat célja, hogy népszerűsítse az aktív életmódot, emellett pedig biztonságunk és a természet megőrzése érdekében felhívja a figyelmet az erdőben történő kerékpáros kikapcsolódás írott és íratlan szabályaira. Az ország legszebb erdei kerékpárútjai között könnyűek és nehezek, kezdőknek, illetve profiknak ajánlott útvonalak is vannak, amelyek csodás területeken vezetnek át. 

De vajon melyik lesz a legszebb erdei kerékpárút 2024-ben?

Az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) Erdőfeltárási Szakosztálya kezdeményezésére – együttműködésben a Erdei Sportok Szakosztállyal – immár negyedik alkalommal hirdette meg pályázatát, mellyel Magyarország 2024. évi legkedveltebb erdei kerékpárútját keresik. A pályázatra szép számban érkeztek nevezések, amelyekből a szakmai zsűri választotta ki azt az öt útvonalat, melyet internetes szavazásra bocsátottunk. Szavazatot 2024. szeptember 30. éjfélig lehet leadni, kizárólag a Facebookon. Idei év újdonsága, hogy a döntős útvonalakon közösségi tekeréseket is szervezünk a következő hetekben. Az Év Erdei Kerékpárútja kitüntető címet 2024-ben is a legtöbb lájkot begyűjtő nyomvonal nyeri el.

Az alábbi útvonalakra adható le szavazat az OEE Facebook oldalán:

A Zselickisfalud-Bőszénfa útvonalra itt szavazhat.

A Szentendre-Pilismarót útvonalra itt szavazhat.

A Farkasgyepű-Bakonybél útvonalra itt szavazhat.

A Varbói forrás – Csókás forrás útvonalra itt szavazhat.

A Tormafölde-Kiscsehi útvonalra itt szavazhat.

A győztest az Erdők Hete rendezvénysorozat keretén belül fogjuk kihirdetni októberben. Az Országos Erdészeti Egyesület által kezdeményezett rendezvénysorozat célja, hogy a fenntartható erdőgazdálkodást, erdeink ökoszisztéma szolgáltatásait, minél szélesebb körben bemutassuk a nagyközönség számára. Ennek a kezdeményezésnek része az Év Erdei Kerékpárútja pályázat is. A nyertes úton ezt követően táblát avatnak a szervezők, illetve kisfilm is készül róla. 

2023-ban a szolnoki Széchenyi Ökoturisztikai Parkerdőben tekergő bicikliút nyerte el az Év Erdei Kerékpárútja címet. 2022-ben a Bükkben található Szalajka-völgy és Olasz-kapu között húzódó kerékpárút végzett az első helyen, míg 2021-ben a Nógrád megyei Somoskőújfalu – Eresztvény között húzódó erdei kerékpárút lett a győztes.

Forrás: OEE

Előző cikk

Vadátjárókat vizsgálnak a Soproni Egyetem kutatói

Következő cikk

Szabálytalan erdészeti közbeszerzések



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések