FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

16. Biodiverzitás Csúcstalálkozó

A kolumbiai Cali városa ad otthont a 16. Biodiverzitás Csúcstalálkozónak (COP16), amelyet a földi élet védelmének legnagyobb világeseményeként tartanak számon. A program részeként rendezik meg a Biológiai Sokféleség Egyezmény végrehajtó testületének 5. ülését, amelyen Magyarország, az Európai Unió Tanácsának soros elnökeként, képviseli az Európai Uniót és annak tagállamait.

A résztvevő országok kormányzati delegációi számba veszik a 2022-ben elfogadott kunming-montreali globális biodiverzitás-megőrzési keretstratégia végrehajtásának helyzetét és olyan javaslatokat készítenek elő, amelyek tovább támogatják az országokat annak sikeres végrehajtásában. Az itt előkészített javaslatokról a néhány nap múlva kezdődő biodiverzitás csúcstalálkozón születik majd döntés.

A 3 napos ülés során a résztvevő országok megosztják egymással nemzeti biodiverzitás stratégiájuk megújításának tapasztalatait, valamint a célok kijelölésével kapcsolatos kihívásokat és bevált gyakorlatokat. Magyarország kiemelkedő szerepet játszik ezen a téren, hiszen a nemzeti biodiverzitás stratégiáját az elsők között készítette el, és a világon elsőként tette közzé nemzeti céljait. A magyar delegáció a találkozón panelbeszélgetés keretében osztja meg tapasztalatait a többi résztvevővel.

Az eseményről további információ az alábbi linken érhető el: Home | IISD Earth Negotiations Bulletin

forrás: AM Sajtóiroda

Előző cikk

Az egészségügyi problémák elleni küzdelem a városi erdőkkel

Következő cikk

Holtfasövény. Ismered?



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések