FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Földünkért Világnap – október 21.

1991. október 21-én a dalai láma szavaival indult útjára a Földünkért kampány (Caring for the Earth), hogy felhívja a figyelmet az első környezeti világtalálkozóra, az 1992-es riói Föld-csúcsra. 25 éve világnap ez a nap, amely cselekvésre buzdít, az élővilág megőrzésére, és amelyet Magyarországon 1992 óta ünnepeljük.

”Gyakran beszélünk arról, hogy meg kell menteni a bolygónkat, de a helyzet az, hogy mindezt a magunk megmentése érdekében kell véghez vinnünk. A természet – velünk vagy nélkülünk – megújult erővel él majd tovább.” (David Attenborough)

“Olyan globális kérdések esetén, mint a Föld megőrzése, és igazából minden probléma kezelésekor, az emberi tudat kulcstényező. A külső környezet megváltozása érdekében először magunkban kell változtatni. A természeti erőforrások pusztítása a tudatlanságból, a Föld élőlényei iránt tanúsított tisztelet hiányából és a mohóságból származik. Először arra kell törekednünk, hogy ezeket a tudatállapotokat legyőzzük, ráébredjünk lényeket nem bántani, és felismerni az együttérzés szükségességét. A probléma holisztikus megközelítésére van szükség, vegyítve a szereteten és együttérzésen alapuló egyetemes felelősségérzettel.”

Jelszava, a Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan sokakat megszólított – indult a csöpögő csapok elzárása, a kádfürdőzés zuhanyozásra váltása, az energiatakarékos izzók terjedése, a lakások hőszigetelése, közben bringára váltottunk, szelektíven szemetelünk és ma már a húsmentes hétfőnél, a helyi termékeknél és az igyál a csapból kampányoknál tartunk.

forrás: Europe Direct

Előző cikk

Mecsekerdő Zrt. FSC® erdőgazdálkodási auditja

Következő cikk

Ácsversenyzőket keres a TEGY



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések