FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Hit, remény, szabadság – 56’ szelleme élni fog a szabad emberek és nemzet emlékezetében

Fotó: Pelsőczy Csaba

A magyar szabadság, a nemzeti szuverenitás minden időben közös ügyünk – mondta Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja, október 23-a alkalmából rendezett ünnepségen, szerdán, Budapesten.

A miniszterhelyettes a nemzeti ünnep kapcsán arról beszélt, hogy 1956. október 23-a hősei egy gazdag, erős, független Magyarországért harcoltak. Egy nemzetért Európa szívében, amelyet szabad és büszke emberek építenek maguknak. Ahol a munkát megbecsülés övezi, ahol a tulajdont védik, ahol békében és szabadon lehet gyermekeket nevelni. Egy olyan nemzetért, ahol értékként tekintenek a hitre, a kultúrára és a hagyományokra. Ahol a családok erős, összetartó közösségeket építenek. Hozzátette, a mi felelősségünk, hogy áldozatukra emlékezzünk és ne feledjük, amit értünk tettek.

Fotó: Pelsőczy Csaba

Farkas Sándor ünnepi köszöntőjében hangsúlyozta, most nekünk kell megteremteni annak lehetőségét, hogy az utánunk jövők továbbra is szabad és biztonságos, a maga erejéből tisztes megélhetést nyújtó Magyarországra születhessenek. Ezzel nemcsak gyermekeinknek, unokáinknak, de az előttünk járó nemzedéknek is tartozunk. Mi, magyarok nem szeretjük, ha azt akarják, hogy a függetlenségünkről, a szuverenitásunkról mondjunk le. Magyarország szabadságért vívott harca nem ért véget, újra és újra meg kell védenünk saját szabadságunkat. Magyarország mindig kész volt megvívni ezt a harcot – húzta alá a miniszterhelyettes.

Fotó: Pelsőczy Csaba

Akik a szakterületükön kiemelkedőt alkotnak, hivatásukkal, életútjukkal, követendő példát állítanak az előttünk álló generációknak – tette hozzá Farkas Sándor. Személyes teljesítményükkel a magyar nemzetet gazdagítják és 1956 hőseinek álmát váltják valóra. Tudásukkal és odaadásukkal erős, független Magyarországot építenek. A miniszterhelyettes hangsúlyozta, elismeréssel tartozunk az agráriumban, és az agráriumért dolgozóknak is, akik tevékenységükkel magasabb célokat kitűzve kitűnő érdemeket szereztek a közösségüknek.

Fotó: Pelsőczy Csaba

„Köszöntsük most azokat, akik eredményeikkel, teljesítményükkel a magyarságot szolgálják!” – zárta gondolatait a miniszterhelyettes.

Az elismerésben részesültek névsora itt, az eseményen készült képek pedig itt érhetők el.

Forrás: AM

Az elismerésben részesültek teljes listájából szakterületünk személyei:

Az 1956-os Forradalom és Szabadságharc Emléknapja, október 23-a alkalmából


Dr. Nagy István miniszter úr az Életfa Emlékplakett Gyémánt fokozatát adományozta

Dr. Csesznák Elemér, a Soproni Egyetem nyugalmazott egyetemi tanára részére, az erdőmérnök generációk oktatása és nevelése terén végzett áldozatos és eredményes munkájáért.


Dr. Nagy István miniszter úr az Életfa Emlékplakett Arany fokozatát adományozta

Rókus József, a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. nyugalmazott kerületvezető erdésze részére, az erdők és az erdész szakma iránti alázattal végzett több évtizedes kiemelkedő munkájáért.

Skerlanicz Sára, a volt Szombathelyi Erdőfelügyelőség nyugalmazott erdőfelügyelője részére, az országfásítás terén kifejtett áldozatos, több évtizedes munkájáért.

Szidnai László, az Országos Trófeabíráló Bizottság nyugalmazott elnöke részére, a hazai vadászat-vadgazdálkodás fejlesztése érdekében végzett több évtizedes kiváló munkájáért.


Agrárminiszter Úr az Életfa Emlékplakett Ezüst fokozatát adományozta

Kothenc János, a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. nyugalmazott kerületvezető erdész-vadásza részére, az állami tulajdonú erdők értékének megőrzése, növelése érdekében végzett fáradhatatlan munkájáért.

Dr. Kovács Mátyás, az Agrárminisztérium jogelődjének nyugalmazott főosztályvezetője részére, a hazai természetvédelem érdekében végzett közel négy évtizedes lelkiismeretes munkájáért.

Mezei Mátyásné, a Vérteserdő Zrt. nyugalmazott bérelszámoló-pénztárosa részére, az erdészeti adminisztráció eredményes működése érdekében végzett kiváló munkájáért.

Vaszari József, a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nyugalmazott fahasználati és szállítási műszaki vezetője részére, az erdő- és vadgazdálkodási feladatok több évtizedes precíz ellátásáért.


Agrárminiszter Úr az Életfa Emlékplakett Bronz fokozata elismerést adományozta

Szemerics Antal, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. nyugalmazott fahasználati műszaki vezetője részére, a Vas vármegyei erdők szolgálatában végzett több mint négy évtizedes munkájáért.


Agrárminiszter Úr Miniszteri Dicséretet adományozott

Dr. Bleier Norbert, az Agrárminisztérium Vadgazdálkodási Főosztályának tájegységi fővadásza részére, a hazai vadgazdálkodás szakmai színvonalának fejlesztése érdekében végzett kiváló munkájáért.


Agrárminiszter úr a WORLDSKILLS LYON 2024 versenyen kiemelkedő sikert elérő csapatok részére Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott,

Épületasztalos kategóriában:

Eszlinger Mátyás versenyző, a Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Roth Gyula Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium diákja, és Babanecz Csaba vezető szakértő részére.

Előző cikk

Kutatási megállapodást kötött a Soproni Egyetem és a Pekingi Erdészeti Egyetem

Következő cikk

További bizottsági segítség a tagállamoknak az éghajlati katasztrófák utáni helyreállításban



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések