FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

Erdőtüzek a Balkánon

Szerzői jogok Armando Franca/Copyright 2017 The AP. All rights reserved.

A hőségben erdőtüzekkel küzdenek Bulgáriában és Észak-Macedóniában.

A Balkánt is sújtó tikkasztó hőhullám közepette egyre több helyen küzdenek erdőtüzekkel.

Bulgária déli és délnyugati részén jelentős területeken lángol a száraz növényzet. A bolgár miniszterelnök “rendkívüli óvatosságra” szólította fel a lakosságot. Dimitar Glavcsev Sztara Zagorában beszélt helyiekkel és az oltásban résztvevő tűzoltókkal és önkéntesekkel.

“Jelenleg ellenőrzésünk alatt tartjuk a helyzetet. Az állam készen áll arra, hogy szükség esetén további támogatást nyújtson a helyreállítási és segítségnyújtási szakbizottságon keresztül. Csehország és Románia is felajánlotta segítségét, támogatását” – mondta el.

Észak-Macedóniában 10 tűzgóccal küzdenek. Stip és Negotino térségében, a Serta-hegységben mintegy 700-800 hektáron ég a fenyőerdő, és a tűz kiterjedése növekszik.

Az észak-macedón kormány az úgynevezett “polgári védelmi mechanizmus” aktiválását kérte az Európai Uniótól, majd Törökországból, Montenegróból, Szerbiából és Szlovéniából légijárművek és helikopterek érkeztek a tűzvész sújtotta területre.

forrás: EuroNews 07-17

Előző cikk

Erdészeti stratégia vs. szakpolitikák

Következő cikk

Az erdőkerülő visszajáró lelke



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Gyászhír – Németh Imre [89]

Életének 89. évében, június 14-én elhunyt Németh Imre, a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. Decrett József-emlékéremmel kitüntetett…