FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei utakon Reviczky Gáborral – 240., 2024/30.

Boros Misi koncertje a Muzsikál az Erdőn / 200 éves famatuzsálem a nagybörzsönyi erdőben / Tűzkár és megújuló nyár erdő Táborfalva határában / 154. Vándorgyűlés az Egererdő Zrt. szervezésében / Vadvilág – Hűsítő vizek, kellemes fuvallatok

Boros Misi koncertje a Muzsikál az Erdőn

Erdő és zene. E két szóból már sejthető, hogy a Muzsikál az Erdő rendezvényére látogatunk, Mátraverebély-Szentkútra. Az erdei séta programja mellett, a csendet kínáló erdő ölelésében Boros Misi zongoraművész is koncertet adott.

200 éves famatuzsálem a nagybörzsönyi erdőben

A Nagybörzsöny község határában elterülő erdőt tekintjük meg, különösképp egy olyan – úgynevezett – méhes fára irányítva figyelmünket, melynek életkora meghaladja a 200 évet.

Tűzkár és megújuló nyár erdő Táborfalva határában

Korábbi adásainkban már felhívtuk a figyelmet a nyári forróságban kiemelten jelenlévő veszélyre, a tűzre. Példaként itt van, a Táborfalva község melletti korábbi erdőrész, amely tűzeset áldozata lett.

154. Vándorgyűlés az Egererdő Zrt. szervezésében

Megtartották éves találkozójukat a magyar erdészek, akik immár 154. alkalommal gyűltek össze az Országos Erdészeti Egyesület által szervezett Vándorgyűlésen. A helyszín Eger városa volt, a házigazda pedig az Egererdő Zrt.

Vadvilág – Hűsítő vizek, kellemes fuvallatok

Mi enyhítheti legjobban a tikkasztó nyár, perzselő forróságát? Szerencsénk van ha – ebben a majd’ 40 fokban – feltámad a szél, amely mind a természetfilmesnek, mind a vastag bundával rendelkező állatnak ajándék. A másik hűsítő összetevő a víz.

A teljes műsor (26:00)

– Boros Misi koncertje a Muzsikál az Erdőn
– 200 éves famatuzsálem a nagybörzsönyi erdőben
– Tűzkár és megújuló nyár erdő Táborfalva határában
– 154. Vándorgyűlés az Egererdő Zrt. szervezésében
– Vadvilág – Hűsítő vizek, kellemes fuvallatok

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Előző cikk

142 ezer hektáros erdőtűz



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések