FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

Erdőtüzek tombolnak Európában

Észak-Macedóniában már két hete, Bulgáriában hetedik napja küzdenek az erdőtüzek megfékezésével. Portugáliában egy lovardát veszélyeztettek a lángok.

Legalább 14 sérültje van egy portugáliai erdőtűznek, a sérültek többsége tűzoltó, már valamennyiüket kiengedték a kórházból. A lángok hétfőn, a déli órákban csaptak fel Lisszabon egyik elővárosában, Cascaisban és egy lovardát veszélyeztettek. A tűzoltók 30 lovat menekítettek ki a helyszínről.

Észak-Macedóniában még mindig hét helyen ég az erdő. A helyzet az ország déli részén, Stip és Negotino között a legsúlyosabb, ahol 30 kilométeres körzetben pusztítanak a lángok. A hatóságok közölték, hogy az utóbbi két hétben 22 erdőtüzet sikerült eloltani vagy megállítani a terjedését.

Bulgáriában, a török határ menti Bolyarovo területén már hetedik napja küzdenek az erdőtüzek megfékezésével. A környező települések nincsenek veszélyben, de egyre újabb és újabb helyeken csapnak fel a lángok. A tűz 18 ezer hektárt érint. A rászorulókat konténerekben helyezik el.

forrás: EuroNews 07-23

Előző cikk

Erdőtüzek füstjének haszna

Következő cikk

Kalifornia legnagyobb erdőtüze



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések