FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdőtűz Bikács mellett

A száraz forróságban egy gépjárműből kidobott cigaretta okozhatott erdőtüzet a Bikács környéki erdőségünkben! A tűz kialakulásának a nyomai jól láthatóak voltak, az úttól háromszög alakban terjedt el és alakult ki a tűz, behatolva az erdő területére.

A Bikács 47 F erdőrészletben, egy 58 éves erdei fenyves állományban keletkezett erdőtűz, melyet az érintett erdőrészleten belül nagy erőkkel és leleményességgel sikerült megfékezni! Ez nagy mentés volt, mert ha ezt nem sikerült volna megvalósítani, óriási – akár több száz hektáros – erdőtömb válhatott volna az erdőtűz martalékává!

A Németkéri Önkéntes Tűzoltóság tagjai a gyors beavatkozásának köszönhetően lokalizálták a tűzgócot és erősítésként kiérkezett Paksi Városi Tűzoltóság tagjai vettek részt az oltásban.

A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. erdészei és erdészeti munkatársai terepjárókkal, erőgépekkel, tárcsával, lajtkocsival és kéziszerszámokkal (lapát, ásó, kapa, vödör) végezték az értékmentést a tűz oltásában. Ezt a munkát aktívan segítette a Duna Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa is.

A Gyulaj Zrt. a területet a terepi lehetőségekhez mérten traktorral körbetárcsázta. A Zrt. területileg illetékes Pincehelyi Erdészete az élőerős tűzőrséget megszervezte és 4 óránkénti váltásban ellátta a folyamatos őrséget. A következő napon is lehetett még izzó gócokat találni, amelyeket hőkamerával figyeltek az erdészek és a lehető leggyorsabban eloltották azokat.

Egy-egy ilyen erdőtűz óriási károkat okoznak Magyarország erdőállományaiban!

forrás: Gyulaj Zrt.

Előző cikk

EUDR halasztását kéri a VHI is

Következő cikk

Erdőtűz - Kunadacs



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések