“Tegyük fenntarthatóvá közösségeinket és környezetünket a biomassza alapú gazdaság segítségével!” című konferencia és kiállítás. Gyere és tölts egy napot innovatív gondolkodók, a fenntarthatóság és a biomassza alapú gazdaság iránt elkötelezett emberek között.

helyszín: Hungexpo C Kongresszusi Központ, F6 terem, földszint
PROGRAM
I. rész: Biomassza alapú gazdasági szemlélettel a fenntarthatóságért
10:00 | Köszöntő – Kristóf Ákos (osztályvezető, Agrárminisztérium)
10:05 | A BIOECO-UP projekt rövid bemutatása – Dr. Szabó Anett (BIOECO-UP kommunikációs és pénzügyi vezető, Agrárminisztérium)
10:15 | Dióhéjban a körforgásos biomassza alapú gazdaságról – Soós Rita (BIOECO-UP projekt vezető, Agrárminisztérium)
10:25 | A közösségek szerepe a fenntartható fejlődésben – Kajner Péter (oktató, Eötvös Lóránd Tudományegyetem Humánökológia MA)
10:40 | Körforgásos modell a zöld hulladék kezelésben. A humusz helyben tartása a XVI. kerületben – Chillik Kristóf (Kerületgazda Szolgáltató Szervezet igazgató, Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat)
10:55 | Egészséget tervezünk! avagy: mit jelent az EGY EGÉSZség a gyakorlatban? – Fodor Anita (igazgató, Regeneratív Élőhely Tervezés)
11:10 | A gyapjú szerepe a talajerő-gazdálkodásban – Dr. Veres Andrea (ügyvezető, Agrologica Kft.)
11:25 | Kérdések és válaszok
11:40 | Kávészünet
II. rész: Nemzetközi cégek bemutatkozása
Biomassza alapú gazdaságból származó innovatív ötletek bemutatása
12:00 | ekolive.eu
12:10 | ProBiotics Polska
12:20 | Wajko
12:30 | NONSTOP FOOD
12:40 | TomaPaint
12:50 | Zárszó
13:00 | ebéd
A konferencia után szeretettel várjuk vendégeinket a BIOECO-UP projekt standján az A pavilonban.
A rendezvény ingyenes, de a részvétel regisztrációhoz kötött.
Regisztrálj, hogy biztos legyen a helyed: https://forms.gle/HP62dP3YxHkfFizx5
Ismerd meg a BIOECO-UP Stand kiállítóit – velük is találkozhattok 2025. szeptember 19-én az OMÉK konferencián
A PPVŠ Stanka Ožanića egy szakképző iskola, amely mezőgazdasági, élelmiszeripari és állatorvosi képzést kínál, ahol kiemelt szerepet kapnak az olyan oktatási módszerek, melyek gyakorlat orientáltak és segítik a szakmai elmélyülést. A „Hagyományos ízek új megvilágításban” projekt keretében a diákok egészséges energiaszeleteket készítettek helyi alapanyagok felhasználásával, összekapcsolva a hagyományt és az innovációt. A projekt ösztönözte a csapatmunkát, a vállalkozói szemléletet, valamint az együttműködést helyi partnerekkel és művészeti iskolákkal.

forrás: Bioeco-Up
