FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek



FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-03-03

A ROJEK cég újdonságai a Csiba Kft kínálatában

A jelenlegi, az egész világot meghatározó gazdasági helyzet, a jelentős múlttal rendelkező, tradicionális faipari gépgyártókat is arra ösztönzi, hogy a vevőkörük megtartása érdekében tegyenek lépéseket.

Ennek kézenfekvő módja a termékeik tökéletesítése, a felhasználói igények mind megfelelőbb kielégítése érdekében. Ezt a vevői visszajelzések figyelembevételével, mindig is szem előtt tartotta a cseh Rojek cég. Tanúsítja ezt a termékskálájukon a korábbi években - évtizedekben végrehajtott számos apróbb és nagyobb módosítás. Ez most, az eddigieknél is nagyobb fontosságot kapott. A cég törekvése a partnerei felé. hogy érezzék, a gyártó mindent elkövet az érdekükben.

Ennek jegyében valósították meg az idei év első termékmegújítását, melynek alanya a régi jól bevált MSP kombinált gyalugép széria. A módosítások a megmunkálási minőség javításán kívül, a felhasználó műhelyének jobb kihasználhatóságát is szem előtt tartják.

Érdemes sorra vennünk ezeket a most bevezetett változtatásokat, hiszen csaknem egy teljesen új gépet eredményeznek, és 2009 februárja után már ez az átfrissített széria rendelhető.

1. A szürkeöntvényből készülő egyengető asztalok jelentősen hosszabbak lettek. A 315 típusnál 1600 mm-re nőttek, míg a 415 típusnál elérik az 1800 mm-t. Ezzel jelentősen javulhat a gyalulás minősége a hosszabb munkadarabok esetén. Ez a változtatás több régi vevő javaslatában is szereplő igényre adott válasz.

2. Az egyengető asztallapok felnyitásának iránya is megváltozott. Ezentúl nem kell a gépet körbejárni, az egyengetés vagy a vastagolás során is ugyanabból az irányból lehet a munkát elvégezni mint a hosszlyukfúrás esetén. Így a gép akár közvetlenül fal mellé is állítható, amivel a műhely területének jobb kihasználása válik lehetővé.

3. Az egyengetőgyalu vezetővonalzója mely 90 - 45 °-ban dönthető, a jövőben a feladóasztal elején kerül rögzítésre. Ez is fontos szempont, ha a gépét fal mellé állítaná a tulajdonosa, hiszen nincs szükség a gép közepén korábban kinyúló vezetőtengelyre. Talán ennél is fontosabb hogy a vonalzó állításához nem kell áthajolni a gép közepén, a késtengely felett. Ennek munkabiztonsági hasznosságát nem kell hangsúlyoznunk.

4. Mivel a gépen 2 különálló elszívóburkolat került kialakításra, ez nem csak az elszívás hatékonyságára fejt ki kedvező hatást, hanem a jövőben az elszívócső elhelyezése is egyszerűbb lesz, munkafolyamatok közti átállásnál nem kell a gépet a csővel körbejárni, mert mindkét elszívócsonk egy irányba néz.

5. Nagy előnyére vált a gépcsalád kisebbik tagjának, az MSP 315 -nek, hogy a korábbi alapmotort egy erősebb 3 kW teljesítményű váltja fel.

6. Szintén a gép erejét növeli a mikrobarázdás előtológörgők bordáinak spirális kialakítása

7. Végül az utolsó lényeges változás, hogy a 3 késes megmunkálótengelyben, könnyebben kezelhető késemelő csavarok kerültek kialakításra, a késbeállítás megkönnyítésére. Ennek segítségével a kések beállításának ideje jelentősen lerövidülhet.

 

Ez a 7 változtatás oly mértékben módosít a gyalugépeken, hogy egyértelműen új termékként kezelhetjük a gépcsaládot.

 

A gépgyártók törekednek vásárlói igények minél teljesebb kielégítésére. Ez a jelenlegi gazdasági helyzetben különösen fontos feladata a marketinggel foglalkozó szakembereknek. A Rojek cég eddig az asztalosipari gépek közép és felső kategóriájában jeleskedett. Az előbbiben piacvezető, az utóbbiban pedig elismert gyártó lett, az ár-érték arányt szem előtt tartó felhasználók körében.

A cégvezetés most elérkezettnek látja az időt arra, hogy a hozzá forduló, alapkategóriás- vagy barkácsgépek iránt érdeklődő felhasználók, profi- és hobby asztalosok igényeit is kielégítse. Ennek jegyében született meg a KDR gépcsalád, mellyel a Rojek cég és a Csiba Kft. az ilyen vevői igényeket kívánja kiszolgálni, törekedve a teljeskörűségre.

 

A gépek közös jellemzője, hogy jól mobilizálható eszközök, különösen hasznos szolgálatot tehetnek a helyszíni szerelések, beépítések alkalmával. Található köztük körfűrészgép, precíziós körfűrészgép, szalagfűrész, kombinált gyalu, asztalos marógép, kombinált csiszológép, esztergapad és kompresszor.

Lássuk 2 gép konkrét műszaki adatait:

KDR 402 Asztalos marógép

Telepített kivitel, precíz vezető és támasztó rendszer csapozó kocsi. Maróorsó: O 30 mm. 4 fordulatszám. Orsódöntés -10 ° - + 30 ° . Orsóhossz: 100 mm. Szerszámátmérő: 200 mm. Motor: 2,8 kW.

KDR 903Kompresszor

Motor: 3 kW. Légtartály: 50 l. Maximális nyomás: 8 Bar. Légteljesítmény: 196 l/perc.

 

A termékek világosan jelzik a gyártó szándékát és elkötelezettségét a kisüzemek fejlesztése iránt.

 

Ha fölkeltettük az Ön érdeklődését is egy korszerűsödött, hatékony, de a kedvező árszínvonalát megőrző kombinált gyalugép iránt, keresse a Csiba Kft. munkatársait a www.csiba.hu honlapon, vagy személyesen a Kőszegi bemutatóteremben.

Tóth Gusztáv - Csiba Kft

 

(X) www.csiba.hu


 



DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.