FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek



FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-05-12

Élő és élettelen természeti értékek megőrzése, rehabilitációja - támogatott projekt az Ipoly Erdő Zrt-nél

Élő és élettelen természeti értékek megőrzését, rehabilitációját szolgáló beruházások az Ipoly Erdő Zrt. területén - címen indul útjára az a Közép-magyarországi Operatív Program keretében támogatást nyert beruházás, amelynek célja a lakosság környezettudatosságának erősítése, a természetvédelmi tevékenységek ösztönzése, a természeti környezet mozaikos rehabilitációja és revitalizációja.

A beruházás 2009 áprilisában indult és várhatóan 2010 júliusára befejezéséhez ér. Magyarországon mindeddig nem volt példa arra, hogy az állami erdőkben a hagyományosan zajló erdészeti tevékenység mellett végzett természetvédelmi munkálatokat európai uniós pályázati kiírások segítették volna.

 

Az Ipoly Erdő Zrt. élőhely-megőrző természetvédelmi projektjével összesen 199.700.640 forint vissza nem térítendő támogatást nyert. A projekt összköltsége: 221.889.600 forint. Ezzel a lépéssel a Társaság a hazai erdőgazdálkodók sorában az elsők között kezdheti el, és valósíthatja meg uniós támogatásból a szakma és a civil szervezetek aktív támogatását élvező természetvédelmi fejlesztési célú programját. Hasonló jellegű természetvédelmi programot valósít meg a Pilisi Parkerdő Zrt. a Duna túloldalán.

 

A projekt keretében megvalósításra kerülő tevékenységek: élőhelyek természeti értékének megőrzését szolgáló beruházások, élettelen természeti értékek megőrzését szolgáló beruházások, környezettudatosság erősítésére irányuló tevékenység , természetvédelmi célú tanösvények kialakítása , tájékoztató infrastruktúra kialakítása.

 

A Közép-Magyarországi Operatív Program keretében tavaly meghirdetett, KMOP-3.2.1/A "Élőhelyek és élettelen természeti értékek megőrzését, helyreállítását szolgáló beruházások" c. pályázati konstrukció eddig nem látott lehetőséget adott a mára sok tekintetben aktuálissá vált beavatkozások szakszerű megvalósítására.

 

A program ünnepélyes nyitórendezvényén (2009.május 14) az Ipoly Erdő Zrt. munkatársai ismertetik a projekt részleteit, majd a résztvevők terepjáróra szállva bejárják a Nagymarosi Gesztenyést - ahol tanúi lehetnek az első konkrét növény-egészségügyi beavatkozásnak.

 

A pályázat összefoglaló adatai:

- Pályázati konstrukció: KMOP - 3.2.1/A

- A projekt címe: Erdészek a természetért - Élő és élettelen természeti értékek megőrzését, rehabilitációját szolgáló beruházások az Ipoly Erdő Zrt. területén

- Projekt összköltség: 221.889.600.- Ft, megítélt támogatás: 199.700.640.- Ft

- Megvalósítás: mintegy 200 helyszínen a Börzsöny, a Naszály és a Cserhát-hegység területén, a Közép-Magyarországi Régióban

- Megvalósítás időszaka: 2009. április - 2010. augusztus

- Megvalósítási helyszín védettségi szintje: országos jelentőségű védett terület, NATURA 2000 terület és helyi védett terület.

Forrás: Ipoly Erdő Zrt 05-06

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.