FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek



FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-06-05

Fatudakozó / Céghírek / Üzleti ajánlatok

 

Fagazdasági felszámolási hírek 2009

 

Újra frissítettük a február végén bemutatott fagazdasági felszámolás 2009 évi számlálónkat! Az új érintettek: Demko Feder Kft, Jászsági Faipari Kft, Bo-Fa Bt, Fadekt 2002 Kft, Forintos Ebt, Silva Erdőszövetkezet, Woodcutters Kft, Disz-Tri-Butor Kft, Ebenist Asztalosipari Bt, Euro-Epfa Kft, Faba-Bafa Kkt, Szép Ilonka Ebt, Tuscola. Design Kft, New Wind Kft, Bio Wood 2006 Kft, Déner Házak Kft, Fakorszak Bt, Gyergyó-Alfa Bt, Pencz-Ipmex Kft, Sodrás Asztalos Bt, Első Erdőbirtokososok Szöv., .Woodex 2003, Erzo-Holz Kft, ....

A cikkünk (sajnos) továbbra is magasan vezeti a FATÁJ oldalakon belüli 2009-es olvasottsági listát = ezt látták a legtöbben az idén!

 

Tóth János, FATÁJ, 06-05

 

Tájékoztatjuk a FATÁJ olvasóit, hogy a www.fatudakozo.hu felületén jelenleg 7.450 szakterületi cég adatai (teljeskörűen, vagy részleteiben) érhető el, jeleníthető meg.

 

ÚJ bejegyzések a Fatudakozóban (MAX, MID):
Sághy Endréné - FÉNYLAKK FÉNYLAKK faipari, vizes, környezetbarát felületkezelő anyagok kifejlesztése, gyártása és forgalmazása.
TOLNAI Károly - asztalos Lakás-üzlet-iroda: egyedi bútorok, berendezések tervezése, készítése. Régi konyhabútorok felújítása. Lambériázás, galériák, falburkolás. Nyílászárók javítása, felújítása.
Loch-Ker Kft. THOMA Holz100 rönkházak forgalmazása. Tehergépjárművek, pótkocsik, daruk, felépítmények, építőipari gépek forgalmazása.
NymE FMK Innovációs Központ Kutatási tevékenységek, kutatás menedzselés, termelési folyamatok hatékonyságának növelése, projekt tervezés, pályázatírás.
Megújított bejegyzések a Fatudakozóban (MAX, MID):
Beregszászi Trade Kft. Faházak készítése, építése.
Csurgói Faipari Kft. Csaphornyos parketta, lamella parketta, kétrétegű felületkezelt parketta, fedőréteg (Top-Layer) gyártás és egyéb fűrészipari termékek gyártása.
Gedeon és Társa Kft. Faanyagok kereskedelme. Ragasztott tömörfa anyagok forgalmazása.
HM Kaszó Zrt. Erdő- és vadgazdálkodás (szaporítóanyag, erdőművelés, fakitermelés, hengeresfa kereskedelem), természetvédelem, fafeldolgozás (fűrészáruk, parkettfríz, bútorléc, tömörfa bútorlap), bérszárítás), erdészeti-vadászati szolgáltatások (üdültetés).
Kretzer 2002 Kft. Fűrész-, hasítás-, aprítás-, brikettálás-, pelletálás-, hántolás- és fűtéstechnika. Faipari gépek és pellet-, apríték tüzelésű kazánok márkakereskedelme és márkaszervíze az ország teljes területén. Szalma prés forgalmazása.
Mecseki Erdészeti Zrt. A Mecsek és az Ormánság területén komplex erdőgazdálkodás. Erdőművelés, telepítés, természetvédelem, rekultiváció, erdei iskola, szállítás, erdei melléktermék, vadgazdálkodás, gazdálkodáshoz szükséges ipari-építőipari szolgáltatás.
Nyugat-magyarországi Egyetem Felsőfokú oktatás, kutatás, továbbképzés: erdőmérnöki, faiapari mérnöki, faipari üzemmérnöki, papíripari mérnöki képzés.

 

Változások az ERTI-nél

2009. március 5-ével Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter dr. Borovics Attilát, az ERTI Nemesítési Osztályának vezetőjét, sárvári állomásvezetőt nevezte ki öt évre az Erdészeti Tudományos Intézet élére.

Az azóta eltelt időben megkezdődött az ERTI szervezetének részbeni átalakítása. Ennek első lépéseként a kutatóintézet székhelyét áthelyezik sárvárra, a korábbi budapesti központi épületet elhagyják (a tulajdonos MNV Zrt. értékesíteni kívánja) és hamarosan egy új heszínen alakítanak ki budapesti igazgatóságot. Megszűntetik a gödöllői állomást is, az intézet munkatársainak száma is "karcsúsodni" fog.

ERTI - Erdészeti Tudományos Intézet

dr. Borovics Attila - főigazgató

9600 Sárvár, Várkerület u. 30/a.

Tel: (95) 320-070 Fax: (95) 320-252

www.erti.hu email: erti@erti.hu

 

Kanizsa Trend Kft - túlórákkal tudja csak teljesíteni megrendeléseit

A megnövekedett nyugat-európai megrendeléseket túlórákkal tudják csak teljesíteni a legnagyobb magyarországi kárpitosbútor-gyártónál, a Kanizsa Trend Kft.-nél - mondta el az MTI-nek a cég ügyvezető igazgatója.

Miklós Zsolt arról számolt be, hogy a pénzügyi válság miatt visszaestek december óta a magyarországi eladásaik, de ezt a kiesést bőven pótolták az utóbbi hónapokban megélénkült osztrák, svájci és holland megrendelések. A magyar piacon a bútoripari átlagnál kisebb mértékben, mintegy 20 százalékkal csökkentek az eladásaik az elmúlt fél évben, ezért a hazai és külföldi piacról származó bevételi arányok is megváltoztak.

Az elsősorban Andante márkájú garnitúráiról ismert cégnél egy évvel ezelőtt még mintegy 40 százalék volt a magyarországi értékesítésből befolyó bevétel aránya, ami mostanra 33-35 százalékra mérséklődött. Az exportbevétel aránya ezzel párhuzamosan 65-67 százalékra erősödött, de a johannesburgi központú Steinhoff International Holdings Ltd. tulajdonában lévő nagykanizsai gyár eredményeit a forinthoz képest erős euró is javította.

A dél-afrikai rendszerhez igazodva június végén záruló üzleti év előzetes adatai szerint várhatóan a tavalyival megegyező, mintegy 7 milliárd forintos árbevétellel, ugyanakkor az árfolyamváltozásnak köszönhetően javuló nyereségre számítanak - közölte az ügyvezető.

A 440-450 fős állandó létszámmal dolgozó társaságnál a megnövekedett megrendelések teljesítését nem a létszám, hanem a hatékonyság növelésével igyekeznek megvalósítani. A múlt év őszén kezdték el és idén augusztusban fejezik be azt a mintegy félmilliárd forintos beruházást, amely technikai és technológiai korszerűsítést eredményez.

Miklós Zsolt elmondta: februárban helyezték üzembe az első, precíziós bőrszabász gépüket, augusztusban pedig a második hasonló berendezést is munkába állítják, de egy évvel ezelőtt új szövetszabász gépet is vásároltak. A nyersanyagok felhasználását javító beruházáson kívül a gyártócsarnokokat is átalakítják, energetikai korszerűsítéseket végeznek, mindezekkel rövidítik a termékeik előállításának idejét, de javítják a dolgozók munkakörülményeit is.

A prémium kárpitos- és bőrgarnitúrák piacán Magyarországon vezető cégnél az üzleti sikerek ellenére úgy látják, hogy a recesszió a bútoriparban a jövő év végéig is elhúzódhat. Az ügyvezető szerint a következő egy évben a gyártók és a kereskedők piaca is tisztulni fog, mert a kis tőkéjű vállalkozások nem tudnak tartalékolni, holott a nyár amúgy is alacsony forgalmat hoz a bútoriparban.

A nagykanizsai gyár magas minőségű termékei iránt megélénkült nyugat-európai kereslet viszont azt mutatja, hogy ott már elérkezett a válság a mélypontra, és optimisták a konjunktúrát illetően. Véleményét azzal támasztotta alá, hogy a német bútorkereskedőknek szóló, Észak-Németországban a múlt héten rendezett MOW vásáron termékeik iránt tovább nőtt a kereslet, míg év elején, a Kölnben tartott nemzetközi vásáron még igencsak visszafogott volt az érdeklődés a német kereskedők részről.

A Kanizsa Trend Kft.-nél jelenleg 120 különféle ülőgarnitúrát gyártanak, amelyhez 160-féle bőr és több mint 200-féle szövetbevonatot kínálnak. Néhány hete nyerték el a Superbrands címet, tavasszal a regionális minőségi díjat, télen pedig az elismerés a kiválóságért háromcsillagos európai díjat.

A cég 1989 végén az akkor még állami vállalatként működő Kanizsa Bútorgyár és a német Steinhoff Trend Design vegyesvállalataként alakult. A kezdeti 56 százalékos tulajdoni hányad után 1994-re 100 százalékos tulajdonos lett a német anyacég, amely 1998-ban Steinhoff International Holdings Ltd. néven fuzionált egy dél-afrikai bútorgyártó és -nagykereskedő céggel.

Forrás: HRPortál 05-15

Üzleti KERESLETEK a FAGOSZ.hu oldal Keres/Kínál rovatából

(a teljesség igénye nélkül...)

 

PAHOT BT - Izing András / műszaki vezető
2800 Tatabánya, Kökörcsin.u.8. Tel: 36/34 314-096, Mobil: 0630-524-3988
E-mail: pahot@freemail.hu Weblap: http://www.pahot.hu
Luc, illetve vörösfenyő rúdfát vásárolunk kamiontételben, 6-16 cm átmérővel, 2-6 m hosszúságban. Árajánlatot kérünk. 2009-06-04

 

PSP Siklóssy és Partner Kft. - Dús Ernő / Tanácsadó

1051 Budapest, József nádor tér 8. Tel: 36/1/266-5235, Mobil: -, Fax: 36/1/266-4072 E-mail: psp@psp-siklossy.hu Weblap: http://www.psp-siklossy.hu
É-magyarországi gyárba, külföldi ügyvezető közvetlen beosztottjaként keresünk a termelés irányítására egy tapasztalt Ü Z E M V E Z T Ő T (fabútor-gyártás). Részletek honlapunkon. 2009-06-03

 

ZOL-GÉM Kft. - Zoltán Gergely / Kereskedelmi Vezető
8000 Székesfehérvár, Seregélyesi út 98-114. Tel: 06 30 257 3269, Mobil: 06 30 257 3269, Fax: 06 22 538 241 E-mail: zol-gem@zol-gem.hu Weblap: http://zol-gem.hu
Székesfehérvári telephelyünkön közel 700m3-es készletből folyamatosan kapható műszárított szélezetlen asztalos minőségű tölgy, fehér-, és g. bükk, kőris, juhar, akác, éger, hárs, cseresznye, dió valamint borovi, luc és v. fenyő fűrészáru. Érdeklődni a fenti elérhetőségeken valamint Kiss Miklós telepvezetőnél lehet a 06 20 986 2070-es telefonszámon. Nyitvatartás: Hétköznaponként fél8 és fél4 között. Nagyobb mennyiség esetén keresse Zoltán Györgyöt 2009-06-02

 

kicsi ablak - temesi gábor / áru forg. ügyintézö 2941 ács, kossuth l. u. 33. Tel: 06703072972, Mobil: 06702992930 E-mail: raikkonen0209@hotmail.com
fürészport, forgácsot és apritékot vásárolunk. mennyiségtöl függetlenül. 2009-05-31

 

Marek 84102 Bratislava E-mail: jakubmar@gmail.com
1. Keres hosszu tavu szallitoja spruce logs. Request: Osztaly 3A, 3B havi gyujtemeny 300-500 m3 hossza 4, 5, 6, 7 m vastagsaga 35 cm-re a Cape kifizetes keszpenzben berakodaskor nelkul fa, ahol a fa ugy kell nejaku rozumnu lejarat behozatalara nyujt 2. Torekszik a hosszu tavu beszallitoi szamara a ronkok Bukovej Request: Osztaly 3A, 3B A 4-ik foku hrubkoveho magasabb hossza 3-6 m, vagy lehet, amelyek hossza friss extrakciohoz nem jelzik, verejtekezes havi elofizetesi 200-500 m3 kifizetes keszpenzben berakodaskor nelkul fa, ahol a fa ugy kell nejaku rozumnu lejarat behozatalara nyujt 2009-05-29

 

ADJA FEL ÖN IS APRÓHIRDETÉSÉT, MOST!!!


(TJ)

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.