FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek



FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-06-26

Fatudakozó / Céghírek / Üzleti ajánlatok

 

Fagazdasági felszámolási hírek 2009 - már 336 "áldozat"

 

Újra frissítettük a február végén bemutatott fagazdasági felszámolás 2009 évi számlálónkat! Néhány új érintett: Bútorbox Kft, Bms Bútor Bt, Gyöngyfa 2000 Bútorgyártó Kft, Redwood Kft, Alla-Bútor Bt, Beechwood Kft, Eurofuniture Kft, Lark-Holz Kft, Q-Wood Kft, Europlast Bútor Kft, Arbor 98 Bútoripari Kft, Faházikó Bt, Ricambio Faipari Bt, Holz-Mark Kft, BBP Házépítő Kft, Zigi Készházak Kft, Simply Wood Kft, Béta 63 Faipari Bt, Fillér-Fa Bt, Fadiszkont Kft, Duteam Faipari Kft, , ....

A cikkünk (sajnos) továbbra is magasan vezeti a FATÁJ oldalakon belüli 2009-es olvasottsági listát = ezt látták a legtöbben az idén!

 

Tóth János, FATÁJ, 06-26

 

Tájékoztatjuk a FATÁJ olvasóit, hogy a www.fatudakozo.hu felületén jelenleg 7.610 szakterületi cég adatai (teljeskörűen, vagy részleteiben) érhető el, jeleníthető meg.

 

ÚJ bejegyzések a Fatudakozóban (MAX, MID):
Agro - Porta Erdészeti berendezések forgalmazása: AGROMASTER gödörfúró; APW Seedling lifter-belsőkéses csemete-kiemelő; APT DISK FFV180 erdészeti tárcsa; GARDEN JET 612 permetezőgép; GARDEN JET 1101 nuova MRX 15m permetezőgép és más berendezések értékesítése.
FATE Faipari Kft. Rakodólapok, ládák gyártása és forgalmazása. Fahevítés ISPM-15 szerint.
Mahagében Kft. Épületasztalos-ipari termékek, bútorok gyártása.
Megújított bejegyzések a Fatudakozóban (MAX, MID):
6x6 Trans Kft. Közúti teherszállítás, erdőgazdálkodási szolgáltatások, erdei apríték készítés.
Eurobinia Hungary Kft. Akác fűrészáru és oszlopáru feldolgozása. Hossztoldott akác fatermékek előállítása. Szárítás Mühlböck szárítókamrákban (270 m3). Kopásálló kültéri teraszburkolat, négy oldalán gyalult, fózolt, csúszásgátló profillal. Szíjácsmart akác oszlopáru.
Toldi-98 Kft. Fafeldolgozás, fűrészárugyártás: akác termékek készítése.
Wood-Mizer Kft. Rönkvágó telepített és mobil vízszintes szalagfűrészek forgalmazása, javítása, alkatrészellátás, csomagküldő szolgálat.
NYME EFVL Faipari és erdészeti munkaeszközök munkabiztonsági vizsgálata; ipari létesítmények zajkibocsátásának és a dolgozót érő zajterhelés vizsgálata; faipari termék- és anyagvizsgálatok; faanyagvédelmi vizsgálatok; faanyag osztályozás, fűrészáru minősítés.
Kátai Tibor Fenyőkéreg feldolgozása, talajtakaróként és ütéscsillapító közegként történő értékesítése, kis- és nagykereskedelme.Teljeskörű szakmai segítségnyújtás a fenyőkéreg felhsználásáról. Kéregbemutató, kéregválasztó, webáruház, hírlevél.
NEFAG Zrt. Erdőgazdálkodás (32 e ha). Erdőművelés, fakitermelés, erdészeti szaktanácsadás, szaporítóanyag termelés. Fafeldolgozás: mezőgazdasági és szőlészeti karók, oszlopok. Vadgazdálkodás, vadásztatás.
CGP Instruments Kft. Infravörös kommunkiációs termékek fejlesztése, gyártása. Erdészeti PDA-k, Digitális Köbözőeszköz készítése, vonalkódos biléták, beütőkalapács, műanyag h-kapocs forgalmazása.

 

AKE Hungária - jókor karcsúsodtak

Most látszik csak igazán, mennyit ér, hogy az AKE Hungária már tavaly, a válság kirobbanása előtt újraszervezte, jobban a piaci igényekhez igazította működését.

A minőségi gyártás fenntartása mellett az eddiginél is jobban kell figyelnünk ügyfeleink minőségi kiszolgálására, a cég jövője ugyanis nagyrészt attól függ, hogy milyen mértékben tudjuk kielégíteni az igényeiket. Mindezt pár hónappal a kinevezését követően, még 2007 októberében nyilatkozta lapunknak az AKE Hungária Kft. újdonsült ügyvezetője, Karl Heinz Rosner, hogy aztán a fentiek mentén el is kezdje a (korábbi gépértékesítési feladataitól akkorra már megváló) cég átalakítását. Az átszervezések érintették a gyártást, az élezési és javítási szolgáltatásokat, az értékesítés hatékonyságát, s amiről Karl Heinz Rosner most szintén beszámolt: a vállalat vezetői struktúrája is átalakult, karcsúsodott. A változásokat persze nem csak úgy vaktában hajtották végre, hanem először is végigjárták a vevőket, felmérték az igényeiket, s a felhasználók véleményét megfogadva pozicionálták újra tevékenységüket. Erről persze hosszasan lehetne írni, itt és most azonban legyen elég annyi, hogy az AKE új vevőbarát csomagjába a termékminőség és a szállítási biztonság növelése mellé számos szolgáltatás (például a technológiai tanácsadás) is belekerült.

A piac kedvezően fogadta a változásokat, a válság azonban az AKE cégcsoportot, s annak szombathelyi egységét is elérte. Karl Heinz Rosner elmondása szerint az előző év azonos időszakához képest 20 százalékkal csökkent a bevételük. Ez bizony nem kevés, ha viszont hozzátesszük, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint az egész ágazat átlagban 40-45 százalékos forgalomvisszaesést szenvedett el, akkor látható igazán, hogy mennyit is számított, hogy a cég még a válság kirobbanását megelőzően újraszervezte, s jobban a piaci igényekhez igazította tevékenyégét. A csökkenő megrendelések nyomán a dolgozói létszám amúgy körülbelül tíz százalékkal apadt, s jelenleg 91 fővel, s az ügyvezető tájékoztatása szerint nulla körüli üzemi eredmény mentén működik az AKE Hungária Kft.

S hogy mit hoz a jövő?

Nos, Karl Heinz Rosner kedvező fejleménynek tartja, hogy a májusi hannoveri vásáron a várakozások felett szerepelt az AKE, ma még azonban nem lehet megmondani, hogy emögött csak átmeneti felfutás, vagy tartós emelkedés húzódik-e meg. Ami viszont biztosra vehető, hogy az anyacég számára fontos a szombathelyi egység. Az ügyvezető szerint erre utal, hogy egy nemrégiben megszületett döntés nyomán új feladatként néhány speciális fűrész bérgyártása került a vasi megyeszékhelyre, s így biztosabbá vált az itteni vállalat munkaellátottsága.

- Fontos célunk, hogy megtartsuk a felkészült szakembergárdánkat, hogy amikor majd jön a felfutás, gyorsan, rugalmasan tudjunk reagálni a piac igényeire - húzta alá Karl Heinz Rosner, aki nem rejtette véka alá: az általános recesszió mellett más tényezők is hátráltatják az AKE törekvéseit. Ezek egyike széles körben ismert és kifogásolt, nevezetesen a gazdaság hatékonyságát folyamatosan fékező túlzott adminisztráció, a másik pedig az úgynevezett garázscégek térhódítása. Eme gyártók nem fizetik a közterheket, így olcsóbban tudják előállítani termékeiket, s ennek köszönhetően sikeresek a válság miatt mostanság különösen árérzékeny piacon. A gond akkor lép fel, amikor kifogásolható a termék minősége, ilyenkor ugyanis nem tud kihez fordulni a megrendelő. Karl Heinz Rosner reményei szerint ezzel szembesülve az éles versenyben egyre többen látják be, hogy olyan céghez érdemes fordulniuk, ahol a termék mellé garancia, és számos szolgáltatás is jár, vagyis: nincs veszélyben a gyártási biztonság.

- Mi nem tudunk és nem is akarunk belemenni a törvénytelen, például a számla nélküli dolgokba, s meggyőződésem, hogy az idő nekünk dolgozik - egészítette ki a fentieket az ügyvezető, aki a németországi prognózisokra támaszkodva úgy számol, hogy az ősszel már valamelyest élénkülhet a gazdaság, komolyabb előrelépés azonban csak jövő tavaszra várható. Azt is látni kell azonban, hogy a nemzetközi gazdaság teljesítménye még hosszú évekig a 2007-2008-as szint alatt marad.

- Jelen helyzetben nagy hangsúlyt helyezünk arra, hogy mindenről, és részletesen tájékoztassuk a dolgozókat. Úgy látom, meg is értik, hogy a különböző intézkedések azért történnek, hogy a lehető legtöbb munkahelyet képesek legyünk megtartani - mondta végül az ügyvezető. A hannoveri vásáron már felcsillant némi fény az addig sötét alagút végén

 

Forrás: Kiss Tamás, VasNépe 06-18

 

Üzleti KERESLETEK a FAGOSZ.hu oldal Keres/Kínál rovatából

(a teljesség igénye nélkül...)

 

RÖNKÖT KERESEK Mobil: 06304746348 E-mail: berben2001kft@citromail.hu
Kocsányos tölgy és éger rönköt vennék! 2009-06-25

 

PSP Siklóssy és Partner Vezetői Tanácsadó Kft. - Dús Ernő / Tanácsadó
1051 Budapest, József nádor tér 8. Tel: 266-5235, Fax: 266-4072
E-mail: psp@psp-siklossy.hu Weblap: http://www.psp-siklossy.hu
É-magyarországi gyárba, külföldi ügyvezető közvetlen beosztottjaként keresünk a termelés irányítására egy tapasztalt Ü Z E M V E Z E T Ő T (fabútor-gyártás). 2009-06-24

 

Hory és Társai Kft. - Horváth László 8874 Dobri, Külterület, hrsz. 0132 Mobil: +36304747561 E-mail: horvath.laszlo@horywood.hu
Keresek csmómentes, I. osztályú, tölgy hajópadlót különleges méretben: 22X200X5000 mm, vagy ennek gyártására alkalmas rönköt. Mennyiség: 110-120 nm. Az ajánlatokat e-mail-ben várom. 2009-06-24

 

Eurobinia Hungary Kft. - Erdélyi Gábor / ügyvezető
2472 Kajászó, Rákóczi u. 2/A Mobil: 20/94-62-799, Fax: 22/580-040
E-mail: gabor.erdelyi@eurobinia.hu Weblap: http://eurobinia.hu

Keresünk szélezett akác fűrészárut kamionos tételben. Hossz: +2m, szélesség 165/155 mm, 110/105 mm, vastagság: 35/32 mm. Minőség: egészséges csomó megengedett, bél nem megengedett. Repedések, korhadt csomók bonifikálhatók.

Keresünk akác oszlopot kéregben, kamionos tételben. Méretek: 2,5-3-3,5m/D 8-12 cm ; 4,5-5-5,5m/D 12-18 cm. A paláston korhadt csomó nem megengedett. Lehetőleg iránytartó, de 20% görbe is lehet. Folyamatos beszállítás lehetséges! 2009-06-22

 

Faipari üzemmérnök 8900 Zalaegerszeg Mobil: 30/576-2469
E-mail: csonti@zelkanet.hu Faipari üzemmérnök több éves bútorgyártási és gépkereskedő tapasztalattal állást keres 2009-06-21

 

Gaál Holz Kft - Gaál András / Ügyvezető igazgató 9781 Egyházashollós, Petőfi Sándor utca 3 Mobil: 06-30-3053-775 E-mail: mail@gaalholz.hu
Weblap: http://www.gaalholz.hu
Tüzifát keresünk megvételre akác,tölgy,bükk,gyertyán fafajokból. 2009-06-18

 

 

ADJA FEL ÖN IS APRÓHIRDETÉSÉT, MOST!!!


(TJ)

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.