FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek



FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-10-22

Hazai céggyárak és cégtemetők TOP100-as listája

Megdöbbentő adatokat tett hozzáférhetővé a www.feketelista.hu. A 11 állami nyilvántartást egyesítő honlap minden magyarországi címen megvizsgálta azt, hogy hány cégnek jegyezte be ott a székhelyét a Cégbíróság. A mellékelt 100-as toplista élén álló budapesti címet például 879 cég jegyzi székhelyeként.

E vizsgálatra támaszkodva mellékeljük a gyűjtés élére került 100 magyarországi címet. Döbbenetes a céggyárak és cégtemetők lajstroma, amelyek a nagyméretű irodaházak mellett magánlakásokat vagy utóhasznosított gyártelepeket takarnak. Részletesebben elemezve kiderül, hogy az első száz cím közül nyolcvanöt Budapesten, a tizenöt vidéki közül kilenc a Tiszántúlon, döntően Nyíregyházán és Kisvárdán található.

A rekordot kétségtelenül a fővárosi Gyepsor utca 1. szám alatti telephely viszi el, ahová - nem tévedés - 879 céget jelentettek be. Nem sokkal marad mögötte a Nyírpalota út/utca 5. szám alatti "cégbázis", ahol 859 cég székhelye "húzta" meg magát. A további sorrend: az Egressy út 23. összesen 649 cég székhelye, és az ugyancsak budapesti Bártfai utca 44-re 634 cég jelentette be magát. A vidéki címlistát egyértelműen a kisvárdai Litki utca 18. szám alatt bejelentett cégtömeg vezeti, amelyről nem kevesebb, mint 550 cég intézi ügyeit. Tatabányán a Komáromi út 31-ben elvileg 310 céget találhatna az idelátogató, már ha megtalálja azokat, mert 56 százalékukat felszámolták. Nyíregyháza a vidék "bajnoka", négy cége került be a TOP 100-ba. Közülük a Vietórisz utca 30. szám alatti címen 261, a Vay Ádám krt. 4. szám alatt 220 cég szorong. Szegeden a Vedres utca 13. címre 206, a Tisza Lajos krt. 47. címre pedig 161 cég jelentette be magát. Záhonyban az Ady Endre utca 5. alatt 143-an szerepelnek a "lakónyilvántartásban". Debrecen sem maradt ki a TOP 100-ból, a Balmazújvárosi út 10. alól 97 cég "intézi" ügyeit, és még belefért a százas listára Tiszabezdéd is, itt a Sport utca 32. szám alatt ad szűk otthont 108 vállalkozásnak.

A címek gyakran igen sikeres ügyvédi irodákat vagy nagy irodaházakat takarnak. Közelebb jutunk a valósághoz, ha megnézzük, hogy az egyes címekre bejegyzett cégek közül a felszámolt vagy az adószám-felfüggesztett cégek (utóbbiakkal nem tud kapcsolatot teremteni az APEH) aránya mennyivel tér el az országos átlagtól. Ezek után nyilván kíváncsi az érdeklődő, hogy a www.feketelista.hu szerint milyen cégek szoronganak a bizonyára szűk székhelyeken. Nos, talán beszédes adat, hogy például a kisvárdai Litki u. 18. számú "bázison" bejelentett cégek több mint 82 %-a felszámolt cég, vagy ugyanitt, a Gagarin utca 22. alatt bejelentett 201 társaság 77 százaléka jutott a felszámolás sorsára. Budapesten a Sárfű utca 7. alatt bejegyzett 257 cég csaknem 47 százalékának felfüggesztették az adószámát. A Döge község, Szőlőskert utca 19. szám alatt bejelentett "céggyár" a toplista vége felé helyezkedik el ugyan, ám figyelemre méltó, hogy ezek csaknem 79 %-a felszámolt cég, mintegy felének pedig az adószámát is felfüggesztették. A bejegyzett címen legtöbbjük meg sem található. Végül elrettentésként: az Iregszemcse, Rákóczi út 101. alá bejegyzett 142 cég 97 százalékának törölte az APEH az adószámát.

 

Forrás: Pénzcentrum

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.