FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvekFAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-11-04

Ezermester: hazai lánc alakult a barkácspiacon

Közös arculattal és beszerzéssel próbálják felvenni a barkácspiaci kiskereskedők a versenyt az áruházláncokkal szemben. Eddig tizenhat kiskereskedő tömörült az Ezermester cégér alá, ám a szervező cég azt reméli, hogy év végére 75 tagúvá nőhet a hálózat.

A barkácspiac hazai kis- és középvállalkozások barkácsboltjainak összefogására megalakult az Ezermester Magyar Barkács Kereskedelmi Szolgáltatói és Ügynöki Kft., melynek célja a barkácsüzletek piaci versenyképességének megőrzése a Magyarországon jelen lévő multinacionális barkács áruházláncokkal szemben - adja tudtul a cég sajtóközleménye.

 

A cég szerint ma Magyarországon jelenlévő multinacionális barkács áruházláncok - OBI, Bauhaus, Baumax, Praktiker - a piac mintegy 55 százalékát tudhatják magukénak, és hozzávetőlegesen 165-170 milliárd forint forgalmat bonyolítanak évente. A kisebb vállalkozások piaci aránya jelenleg 45 százalékot tesz ki, melyek az öt multinacionális, összesen 64 barkácsáruházzal próbálják felvenni a versenyt.

A multinacionális barkács áruházláncok óriási előnye a tőkeerő, az adómentesség, a rendkívül kedvező feltételek a beszállítókkal szemben és a széles áruválaszték.

Velük szemben a több ezer kisvállalkozásnak, barkácsboltnak csak úgy van esélye, ha közös beszerzési társaságba tömörülnek, és összehangolják a marketingtevékenységüket, illetve közös arculatot vesznek fel.

Jelenleg 16 barkácsbolt társult a hálózathoz. A tagok a közös beszerzés mellett egységes megjelenést - közös logo - kialakítását is tervezik. A hálózat célja, hogy 2009. év végére a csatlakozott üzletek száma elérje a 75 darabot.

 

A közös beszerzési szerződések a forgalmazott áruk magyarországi beszerzését révén, a boltok addigi külön-külön intézett beszerzései egy nagy beszerzési volumenben jelennek majd meg. Ennek a forgalomnak az egy százaléka a kft. közvetítői jutaléka lesz, amely lehetővé teszi a fejlesztéseket, az együttműködés további kiszélesítését és elmélyítését, elsősorban a marketing és reklámtevékenység, valamint az oktatás - továbbképzés és kereskedelmi know-how terén. A másik egy százaléka a csatlakozott üzleteknek jár vissza, rendelési értéküknek megfelelően. - mondta Bakos Miklós, a kezdeményezés ötletgazdája és támogatója, aki egyben az egyik társult cég vezetője is.

 

Bakos Miklós, aki - a nevét is viselő faipari cég tulajdonosaként tagja az EMB-nek - levédette az eredeti Ezermester logót és védjegyet, amely a rendszerváltozás előtt csaknem félszázból álló, egykor az úttörőszövetség fennhatósága alá tartozó bolthálózatként működött. Ám az Ezermester feltámadását követően hosszú évekre van/lesz szükség ahhoz, hogy a CBA-hoz hasonlóan, országosan sikeres kereskedelmi üzlethálózattá váljon az EMB.

 

Az Ezermester barkács-üzletlánc jelentőségét - alapítói szerint - az adja, hogy a magyarországi összesen mintegy 300 milliárd forint forgalomnak a csaknem 45 százalékát a kis- és közepes boltok, üzletek bonyolítják le. Az öt multinacionális, összesen 64 barkácsáruház, akivel próbálják felvenni a versenyt pedig a piac mintegy 55 százalékát tudhatják magukénak, és hozzávetőlegesen 165-170 milliárd forint forgalmat bonyolítanak évente.

 

Forrás: EzermesterMB, nol.hu, HVG

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.