FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek



FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-11-13

Fatudakozó / Céghírek / Üzleti ajánlatok

Tájékoztatjuk a FATÁJ olvasóit, hogy a www.fatudakozo.hu felületén jelenleg 7.817 szakterületi cég adatai (teljeskörűen, vagy részleteiben) érhető el, jeleníthető meg.

 

ÚJ bejegyzések a Fatudakozóban (MAX, MID):
Nagy Zoltán - asztalos, EV. Ablak, ajtó, tetőtér és galéria egyedi kivitelezése.
DRONGO Kft. Asztalos minőségű szibériai, angarai fenyő fűrészáru forgalmazása. Ragasztottt ajtó-ablak élfa (frízanyagok), táblásított bútorlapok, fenyő burkolóanyag (lambéria, faházelem, hajópadló, bordázott teraszaelem) forgalmazása. Építőipari fenyő fűrészáru.
VIFA 2007 Kft. Fa-, építőanyag-, szaniteráru-nagykereskedelem.
FANIPEX Kft. Interspan forgácslapok forgalmazása, lapszabászat.
Nagy és Társai Faipari Kft. Nyílászárók, bútorok, lépcsők készítése fából. Profillécek gyártása. Asztalos munkák végzése.
Nagy János
Nagy János - asztalos, EV. Épület- és bútoripari termékek gyártása, helyszíni szerelése, egyéb asztalos munkák.
Alföldfa Kft
ALFÖLDFA Kft. LEITINGER; VOLL HOLZ osztrák fenyő lambériák, hajópadlók, barkács- és bútorlapok, hossztoldott gerendák import nagykereskedelme.
Megújított bejegyzések a Fatudakozóban (MAX, MID):
Nádvári Levente
Nádvári Levente Fafeldolgozás, fűrészárugyártás, raklap-elemek, egyutas, egyszer használatos rakodólapok készítése.
Family-Wood Kft. Tároló fatermékek gyártása.
Stulwerk Kft. Irodai és egyéb közületi ülőbútorok gyártása, forgalmazása. Termékeink között megtalálhatók forgószékek, főnöki székek, várótermi székek és elemek. Székeinket forgó és szánkótalpas változatban készítjük, rendelhető karral vagy anélkül. 3 év garancia!
Bakonyerdő Zrt. Erdőgazdálkodás (63.000 ha), vadgazdálkodás, vadászati szolgáltatás. Fűrészáru-, parkettagyártás, csemetetermesztés és forgalmazás.
Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. Erdőgazdálkodás (35.000 ha) és elsődleges faipar. Csemete-, dísznövény- és karácsonyfa-termesztés, erdőművelés, fakitermelés, faanyag-kereskedelem, vadászati szolgáltatás, közjóléti szolgáltatás, magánerdők kezelése, fafeldolgozás.
Egererdő Zrt. Erdőgazdálkodás (76.000 ha), vadgazdálkodás, erdőgazdasági szolgáltatás, vadászat szervezés, faipari tevékenység, dísznövénytermesztés. Parkettagyártás: mozaikparketta, csap-hornyos parketta, kétrétegű készparketta.
Szombathelyi Erdészeti Zrt. Mag-, csemete-, dísznövénytermesztés. Hagyományos erdőgazdálkodás (47.000 ha). Fakereskedelem. Vadgazdálkodás, vadászat szervezés. Erdei iskola.

Finnország legnagyobb IKEA áruházát építi a Ruukki

A Ruukki szállítja az acélszerkezetet és az IKEA-kék szendvicspaneleket Finnország legnagyobb IKEA áruházához.

A cég számára a jelenlegi 2 millió eurós projekt nem az első IKEA megbízás: a Ruukki acélszerkezeteit és burkolatait használták az ismert lakberendezési cég több áruházának kivitelezésénél más európai országban, például Svédországban, Oroszországban és Lengyelországban is.

A finnországi Tampereben épülő, 35 000 m2 alapterületű új egység lesz Finnországban az első IKEA, amelynek szerkezetét acélból építik. Sami Eronen, a Ruukki Construction észak-európai alelnöke szerint költséghatékony és gyorsabb kivitelezést tesz lehetővé a cég azon stratégiája, amely szerint az építési projekt a tervezéstől kezdve az acélszerkezetek és burkolatok gyártásán keresztül a kivitelezésig egy kézben van. A Ruukki a 2010-ben nyíló új IKEA áruház építése során - ahogy hasonló beruházások esetén szinte kivétel nélkül - komplett szolgáltatást nyújt. A cég az acélszerkezetek, szendvicspanelek és homlokzatburkolati elemek tervezését, gyártását és azok szerelési-kivitelezési munkálatait is elvégzi. A beruházás különlegessége a tűzvédelemmel kapcsolatos magas igények kielégítése, amelyet az acélgyártó kiemelt tűzvédelmet nyújtó termékei biztosítanak, mind a projekt lebonyolítása, mind pedig a kész épület használata során. Mega beruházás a "Mega mall" bevásárlóközpontnál Hasonlóan nagyméretű beruházás alkalmával dolgozott együtt az IKEA és a Ruukki az oroszországi "Mega mall" bevásárlóközpont felépítésekor 2006-ban. Az IKEA-nak, az Auchannak, az OBI-nak és a Mallnak helyet adó hatalmas épületegyütteshez a Ruukki szállította a teljes homlokzatburkolatot.

Forrás: Építészfórum

Kopjafa az elődöknek

Idei 91. túráját bonyolította le a közelmúltban Bakonybélen a Nike FAK természetjáró szakosztálya, amelyen ötvenheten vettek részt.

- Ezzel a nappal bezárólag 1612 résztvevőt regisztrálhattunk a 2009-es évi megmozdulásainkon - jegyezte meg Király István, a fűzfői természetbarátok vezetője.

- Ennek a túrának az volt a különlegessége, hogy ez alkalommal avattuk fel azt a kopjafát, amelyre felhelyeztük a szakosztály halottainak a neveit tartalmazó emléktáblát. Az, hogy a halottak napi megemlékezés ilyen emelkedett hangulatú lehetett, azon sokan dolgoztak. Az egykor megyeszerte is legaktívabb, de manapság is a legeredményesebbek közé tartozó társaság jelenlegi tagjai közül sokan anyagiakkal, még többen kétkezi munkával járultak hozzá a kegyeleti aktus sikeréhez. Kihasználva a terület gazdájának, a Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt. illetékeseinek segítőkész hozzájárulását időt és energiát nem sajnálva az előkészületekre , a 32. Zoltay Ferenc-emléktúrán ily módon állítottak emléket elődeiknek.

Forrás: Napló Online 11-11

Kerecsendi rászorulók kaphatnak olcsó tüzelőt

Idén is lesz lehetőségük a kerecsendi rászorulóknak kedvezményes tüzelőhöz jutni. Az önkormányzat vezetése tavaly szervezett először ilyen jellegű akciót, s most folytatják.

A település polgármestere, Sári László az elmúlt télen gondolt egyet, és felvette a kapcsolatot a Bükkábrányi Bányaüzem vezetésével. Az egyeztetést követően a fagyos hónapokban több szerelvény jó minőségű lignit indult el a településre, amelyhez a rászoruló lakosság önköltségi áron juthatott hozzá.

A település vezetőjétől megtudtuk, az akciót napokon belül folytatják. Szándékai szerint még e hónapban megérkezik a tüzelő, rádásul a szállítást ingyen vállalta egy helyi vállalkozó. A falopások visszaszorítása érdekében az önkormányzat az Egererdő Zrt. Egri Erdészetének vezetőjével is tárgyalt. Abban állapodtak meg, hogy a jelentkezők kedvezményes akció keretében - igaz, korlátozott mennyiségben, de legálisan - gyűjthetik az erdészet területén a lehullott gallyat. A községvezetőtől azt is megtudtuk, hogy amint a lignit-utánpótlás megérkezik a községbe, azt a hét két napján vásárolhatják majd meg a rászorulók. A mérés és az elosztás egy helyben működő farm telephelyén zajlik majd.

Forrás: HEOL 11-11

Üzleti KERESLETEK a FAGOSZ.hu oldal Keres/Kínál rovatából

(a teljesség igénye nélkül...)

 

Bakonyerdő Zrt. - Grób Márta 8500 Pápa, Jókai u. 46.
Tel: (89) 513-100, Fax: (89) 513-120 E-mail: grub.m@bakonyerdo.hu
Weblap: http://www.bakonyerdo.hu
A pápai székhelyű Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt. "faipari üzletkötő" munkakörbe keres pályázót. Fő feladatai: - A cég faipari termékeinek értékesítése, - Vevőre szabott tanácsadás, - Felkutatja az új potenciális ügyfeleket és piaci lehetőségeket, - Meglevő partnerekkel hosszú távú kapcsolatot ápol. Elvárások: - Faipari mérnöki végzettség, - Magabiztos, tárgyalóképes angol nyelvtudás szóban és írásban, - Német nyelv tárgyalóképes ismerete előnyt jelent, - Jó kommunikációs képesség, szóban és írásban, - Határozott magabiztos fellépés, - Ügyfél- és piacorientált szemlélet, - Terhelhetőség, rugalmasság, - Önálló, kiváló problémamegoldó képesség, - Utazási hajlandóság (külföldi-, belföldi utazások). Amit kínálunk: - Versenyképes jövedelem, - Középvezetői karrier lehetősége, - Céges gépkocsi, mobil telefon. Pályakezdők jelentkezését is várjuk Amennyiben felkeltette érdeklődését, kérem fényképpel ellátott szakmai önéletrajzát magyar és angol nyelven szíveskedjen elküldeni a fenti címre: Beadási határidő: 2009.november 27. 2009-11-12

 

TOLDI-98 Kft. - Szűcs Borbála / ügyvezető Mobil: 36 30 2491 102
E-mail: toldimohora@freemail.hu Weblap: http://told98.hu
Évi 2000-3000 m3 elsődleges fafeldolgozást végző (15-20 fős) üzem üzemvezetőt keres. Érdeklődni a 36 30 5707102 telefonon. 2009-11-09

 

Uniforest Kft - Juhász Zsolt / Ügyv.ig
1225 BUDAPEST, Nagytétényi út 242 Mobil: 0620 9640 690
E-mail: uniforestkft@freemail.hu
Egész évben vásárolunk nemesnyár hámozási rönköt 24-es csúcsátmérőtöl.Dunántúl és Duna-Tisza között. Rövid fizetési határidő(max 3 nap) 2009-11-09

 

Lignovar Mobil: 36-30-9465733 E-mail: lignovar@t-online.hu
Észak-nyugati határszélen működő fűrészüzem eladó. Az üzem a legmagasabb igényeket kielégítő exporttevékenységet folytat, területe 1,5 ha. Tartozékai: keretfűrész csarnok, félkész terméket előállító üzemcsarnok, 2db, összesen 560 m2 tároló szín, 2 db 50-50 m3-es, teljesen automatizált szárító berendezés, 1 db 50 m3-es automatizált gőzölő berendezés. A berendezések újszerű állapotban vannak. Az üzemhez tartozik egy új, modern, berendezett finn gerenda iroda- és vendégház, alapterülete 100 m2. (Családi háznak is kiválóan alkalmas) Az összes közlekedési út betonozott, szilárd burkolatú. Az anyagmozgatás MANITOU erőgéppel és NISSAN targoncával, a feldolgozás modern gépekkel történik. 2009-11-11

 

Nyírerdő ZrT Nyírbátori Fafeldolgozó - Forgács László / Üzemigazgató
4300 Nyírbátor, Császári út 2. Tel: +36-42-510-270, Mobil: +36-30-415-1881, Fax: +36-42-510-270 E-mail: forgacsl@nyirerdo.hu
Vöröstölgy szélezetlen fűrészárut keresünk a következő feltételekkel: Vtg: 26(30-31)mm Hossz: Fix 2,40 + 10 cm túlméret A minőség: 26 cm szélességtől felfelé,mindkét lapon tügöcsök megengedettek. B minőség: 20 cm szélességtől felfelé,egézséges göcs 6 cm-ig megengedett, de a szijácstól min 25 mm-el beljebb kell, hogy legyen. Egézséges, nem fülledt, nem elszineződött anyag. A nagy sudarlósságú fűrészárunál a bemérés a legkisebb és a legnagyobb szélesség átlaga. A rakatokat 50 cm-ként lécezni kell.Repedés a bütün nem lehet, igy célszerű azt kezelni. Egységár: A minőség: 90.000 Ft/m3 + áfa B minőség: 60.000 Ft/m3 + ÁFA Az árak nyírbátorba szállitva értendők. 2009-11-05

 

ADJA FEL ÖN IS APRÓHIRDETÉSÉT, MOST!!!


(TJ)

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.