FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek



FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-01-12

Dolgozóinak is tartozik a becsődölt bútorgyártó, a Cinelli

Derült égből villámcsapásként érte a hír a leállás után dolgozni induló embereket: az osztrák anyavállalat csődje miatt a 95 főt foglalkoztató szombathelyi Cinelli Kft. is lehúzza a redőnyt. A decemberi bérünkkel a mai napig adós a vállalat.

Hétfőn délelőtt többen is letörten hívták szerkesztőségünket, s adták hírül: a Puskás Tivadar utcában lévő, konyha és fürdőszoba bútorelemek és munkalapok gyártásával foglalkozó Cinelli Ipari és Kereskedelmi Kft.-nek végleg befellegzett!

A dolgozók amúgy csak kevés konkrétummal tudtak szolgálni, merthogy ők maguk is csak egy telefonhívást kaptak a fejleménykről, egész pontosan arról, hogy hétfőn sem kell felvenniük a munkát, illetve, hogy az osztrák, pettenbachi Braal GmbH tulajdonában lévő cég állítólag csődöt jelent.

A minket felhívóktól szintén megtudtuk, hogy december 18-án a 95 dolgozó azzal fejezte be a munkát, hogy az év végi leállás után január 4-én indul el majd ismét a termelés. Ebből azonban semmi sem lett, a vállalat ugyanis arról küldött telefonértesítést, hogy az üzem csak egy héttel később, 11-én, hétfőn nyitja ki a kapukat.

De nem nyitotta, jött viszont egy újabb hívás, amelyből a dolgozók megtudhatták, hogy a Cinelli Kft. története véget ér...

 

Ráadásul úgy, hogy a decemberi bérünkkel a mai napig adós a vállalat fűzte hozzá a fentiekhez az egyik dolgozó, aki úgy tudta: a Cinelli Kft. decemberben felszámolási eljárást kezdeményezett saját maga ellen. A hír, mint kiderült, csak félig, a lényegét tekintve azonban igaz.

A kft. ügyvédje éppen hétfőn nyújtotta be a felszámolás elindításához szükséges papírokat. Mindezt hétfőn délelőtt Gazdag Lajos, a Cinelli Kft. szombathelyi üzemének termelési vezetője adta tudtunkra, hozzátéve: a dolgozókkal telefonon közölte már a szomorú hírt, s a folyamat elindításáról postai úton, tehát hivatalosan is értesítést kapnak az alkalmazottak.

Gazdag Lajostól ugyancsak megtudtuk, hogy a lavinát a felső-ausztriai anyacég december végi csődje indította el, s ennek a termelési vezető szerint voltak is, meg nem is előzményei.

Négy-öt éve folyamatosan hallani, hogy a Braal bajban van, de konkrét előjelei nem voltak a felszámolásnak. Az osztrák piacra dolgoztunk, a teremlés ment, a válság miatt nem is voltak elbocsátások. Az osztrák főnökeink nem jelezték, hogy mi készülődik... tárta szét karjait Gazdag Lajos, aki szerint sok múlik majd azon, hogy a várhatóan hamarosan kijelölésre kerülő felszámoló mit talál a vállalat portfóliájában.

Például, hogy lesz-e elegendő vagyon a tartozások, a bérhátralék kifizetésére, vagy a bérgarancia-alapból kapnak majd pénzt a dolgozók.

Ezt persze még nem tudni, annyi viszont biztos: a Cinelli Kft. felszámolásával egy újabb, hosszú éveken át jól prosperáló, stabil munkaadónak számító cég tűnik el a vasi gazdaság térképéről.

A Cinelli Kft a FATÁJ-FATUDAKOZÓ korábbi írása alapján 2008-ban a 17.; 2007-ben a 22. helyen szerepelt a hazai bútorgyártók Top100-as listáján.

Forrás: Vas Népe 2010-01-12

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.