FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-01-22

Pusztított a tűz: faipari üzem égett Fertőszentmiklóson

Ötös kiemelt fokozatú tűzeset történt hajnalban egy fertőszentmiklósi faipari üzemben. Az anyagi kár mintegy 15 millió forint. Az oltásban 12 járművel, 56 tűzoltó vett részt.

Hajnali egy óra körül érkezett jelzés a kapuvári tűzoltóságra, hogy a Fertőszentmiklós térségében a 85-ös számú főút mellett hatalmas füstöt láttak. A kiérkező egységek lángoló épülettel, nagy füsttel találták szembe magukat. A nagy mennyiségű éghető anyag jelenléte, valamint a tűz nagysága miatt a legmagasabb ötös kiemelt fokozatot rendelték el. A lángok egy 60-szor 15 méteres csarnokban keletkeztek, de a tűz átterjedt a szigetelésre is. A tüzet hajnali 3 órára fékezték meg, az utolsó egységek reggel hét órakor indultak vissza a laktanyájukba.

 

- Az oltásban tizenkét járművel, ötvenhat tűzoltó vett részt - mondta el a kisalfold.hu-nak Molnár Sándor őrnagy, a kapuvári tűzoltóság parancsnoka. - A megyebeli tűzoltók mellett érkezett segítség Szombathelyről, Sárvárról, valamint Pápáról. A megerősített szolgálatnak köszönhetően a kiemelt fokozatot rövid ideig - huszonöt percig - tartottuk fenn. Személyi sérülés nem történt, a tűz lakott területet sem fenyegetett. Ám mivel faipari üzemről volt szó, a szolgálat parancsnok úgy ítélte meg, hogy a legmagasabb fokozatot kell elrendelni. A kár az elsődleges megállapítások szerint mintegy tizenötmillió forint.

Szüts György, a megyei katasztrófa védelmi igazgatóság vezetője szakszerűnek ítélte meg a tűzoltók munkáját. - Indokolt volt az ötös kiemelt fokozat, hiszen egy faipari üzemről van szó - tette hozzá az alezredes. - Az üzemben éghető félkész, és alapanyagokat tároltak. A kapuvári, valamint a soproni és csornai tűzoltók beavatkozásának köszönhetőem időben körülhatárolták a lángokat, így a tűz a csarnok negyedében tett kárt. A nagy értékű berendezések, valamint az ott tárolt faipari termékekben nem keletkezett jelentősebb kár.

 

Az ügyben szakértők bevonásával elkezdődött annak a vizsgálata, hogy mi okozhatta a tüzet.

 

- Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a mindennapi munkát jelentősen nem befolyásoló berendezések váltak a tűz martalékává - nyilatkozta a kisalfold.hu-nak Ábrahám Attila, a 150 főt foglalkoztató kft. ügyvezető igazgatója. - A csarnok szigetelése és a tető égett, ám a vázszerkezet nem sérült meg. A gyors átszervezésnek köszönhetően az üzem a megszokott rend szerint működik. Volt biztosításunk, azt reméljük, hogy ezáltal csökkenhető lesz majd a kárunk.

Forrás: Kisalföld.hu 01-21

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.