FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-01-20

Egy nap az erdőért - új kezdeményezés Nyíregyházán

Az E-misszió Egyesület a NYÍRERDŐ Zrt.-vel és a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósággal közösen útnak indította az Egy nap az erdőért kezdeményezést, azzal a céllal, hogy közös önkéntes akciók szervezésével, az erdővel foglalkozó közösségi internetes felület kialakításával, ismeretterjesztéssel minél inkább bevonjuk a lakosságot az erdő ügyeibe.

A közös akciókat, egyéni tevékenységeket és felajánlásokat egyfajta mozgalomba szervezzük, amelyhez saját logó, tagkártya (makk-kártya), és jelképes jutalmazási rendszer tartozik - jelentette be a keddi sajtótájékoztatón Szigetvári Csaba, az egyesület munkatársa. A rendezvénynek a Nyíregyházi Erdészet épületében működő Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola adott otthont.

Olajos Péter, a Hortobágyi Nemzeti Park osztályvezetője a tájékoztatón úgy fogalmazott, hogy a Sóstói-erdő az észak-alföldi természetvédelem egyik legjelentősebb területe. Az erdő része az Európai Unió Natura 2000 hálózatának.

Örülünk a kezdeményezésnek, úgy gondolom, hogy nagyon fontos a közösségek bevonása a természetvédelmi munkába. Társaságunk 270 hektárt kezel a Sóstói-erdő 360 hektáros területéből, ez kis szegmense az erdészet működési területének, de nagy gondot fordítunk rá, hiszen ez Nyíregyháza szíve. A közjóléti fejlesztéseknél (például az erdei tornapálya, és a körszín kialakításánál) olyan szemlélettel dolgoztunk, hogy mind a természetvédelem, mind a közjólét teret nyerjen, de egyik se szenvedjen hátrányt a másikkal szemben - mondta a tájékoztatón Tölgyfa Gábor, a NYÍRERDŐ Zrt. Nyíregyházi Erdészetének igazgatója. Bejelentette azt is, hogy idén ősszel az erdőgazdaság megjelentet egy könyvet a Sóstói-erdőről.

 

Már elkészült és üzemel "A mi erdőnk - Honlap a Sóstói-erdőért" internetes portál. Ez nem csupán kimerítő ismereteket és hasznos tudnivalókat, közérdekű információkat tartalmaz az erdőről, hanem egyben közösségi oldalként is funkcionál, amelyen fórum, erdőjáró blog, eseménynaptár, felhívások és hírek is helyet kapnak.

Forrás: Nyírerdő Zrt. 01-21

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.