FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-01-29

Folytatódó típusfrissítés a Rojek cégnél

Csehország legjelentősebb, tradicionális faipari gépgyártó cége, folytatja a tavalyi évben megkezdett termékfrissítést. A tavalyi sikereken felbuzdulva újabb termékek kerültek vissza a tervezőasztalra, hogy megfiatalodva, minél jelentősebb fogyasztói köröket tegyenek barátaikká.

Tavaly sikerült megőrizniük, sőt növelniük a csehországi piacvezető szerepüket. A cég vezetése nem csak többször hangoztatta, hogy milyen fontos nekik a hazai vásárlói kör, de az igények felmérésével és a termékek annak megfelelő optimalizálásával sokat tettek is a cél eléréséért. Evžen Rojek a cégtulajdonos, külön örömét fejezte ki, hogy a tavaly megtett lépések az export terén is sikert hoztak. Külön kiemelte a francia partnerük eredményeit. Magyarországi forgalom sem ad okot a panaszra és az első hetek tapasztalatai szerint ez idén sem lesz másképpen.

 

Tekintsük át milyen módosításokra számíthatunk idén:

 

A tavalyi gyalugép megújulást, idén a körfűrész, maró valamint az ezek kombinációit tartalmazó gépek követik.

 

Körfűrészek

A PK 250A modell megújul még az év első felében. Öntvény fűrészmechanikát és erősebb motort kap már alap változatban is.

Az igényesebb vevőknek a PK 300A valamint a PK 315A helyett piacra kerül a PK 320A változat melyben már alapfelszereltség lehet a külön motorral meghajtott elővágó.

A PK 300 és a PK 315 típusok azonnal, illetve rövid kifutással megszűnnek.

 

Marógépek

Az FSN 300A esetében alapfelszereltség lesz az erősebb, (3 kW) motor. További előnyt jelent az eloxált alumínium vezetővonalzó és a hatékony munkadarab leszorító egység. Ezekért sem kell opciós felárat fizetnünk. Ezzel együtt az FSN 300, az FSN 300F és az FSN 300FA modell fokozatosan megszűnik.

 

Kombinált gépek

A kétműveletes (körfűrész-maró) gépek ugyanazon változásokon mennek keresztül mint a fenti alapmodellek. Tehát öntvény fűrészagregát és 3 kW-os motor mellet alumínium, maró vezetővonalzót és korszerű leszorító egységet kap az alaptípus. A négy vagy öt műveletes famegmunkáló központok esetében ugyanezen átalakítások mellett, a tavalyi (a gyalugépeken elvégzett) változtatások is végbemennek, tehát az új, hosszabb, alumínium vezetővonalzóval készül a gép és a megújult késtengellyel. Illetve a 400 mm munkaszélességű változat motorja 4 kW teljesítményű. Természetesen ez azzal jár, hogy ez utóbbi gép minden motorja 4 kW. Itt is lesznek megszűnő modellek (általában a nem dönthető marótengellyel rendelkező változatok), amik várhatóan 2010 második félévében fognak kifutni. Ez persze azt is jelent, hogy akinek az egyszerűbb, de olcsóbb változat is megfelel, annak gyorsan lépnie kell, ha nem akar lemaradni ezekről a modellekről.

Rövid áttekintésünk jelzi a fejlesztői szándékot, és bizonyítja a Rojek cég alkalmasságát a gazdasági válság okozta kihívások leküzdésére. Bármely asztalos műhely vagy üzem fejlesztése elképzelhetetlen a Rojek gépek kínálatának áttekintése nélkül. Az ár-érték arányt tekintve mindenképp a nyerők közt a helye.

Győződjön meg erről Ön is a Rojek cég magyarországi vezérképviseleténél, Kőszegen.

A Csiba Kft. várja az érdeklődését.

Tóth Gusztáv - Csiba Kft. (x)

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.