FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-02-02

Kreatív ágyak, innovatív ötletek

Szeretjük, ha bútoraink és így lakásunk tükrözik az egyéniségünket, de az sem árt, ha kényelmesek és a rendeltetésszerű használat sem ütközik akadályba...

Dinó-ágy

Az utóbbi években rajtunk is végigsöpört a dinó-mánia. A gyerekek körében igen népszerűek az őshüllők, ezért, ha szeretnénk a kedvükre tenni, létrehozhatunk számukra egy mini Jurassic-parkot. Az itt látható T-Rex állkapcsának alsó részében kaptak helyet a játékok is.

Almafa-ágy

9.600 dollárért kapható ez a skandináv ágy. Tagadhatatlan, hogy a látvány különleges, mivel nem szoktunk almafával találkozni a hálószobában...

"Crazy Horse" - freeform ágy

Egyedi és rusztikus - ezekkel a szavakkal jellemezhető képen látható  ágy. A gyártó valamennyi darabja más és más, többféle méretben és opcióval kaphatóak.

Szekrény-ágy

Az ötlet, hogy az ágy szekrénnyé alakítható legyen, Karen Babel nevéhez fűződik. Az öt tároló részt egy keret felhasználásával rögzítették a falra. A tervezőnő azok számára álmodta meg ezt a bútordarabot, akik kis alapterületű lakásban élnek, és szeretnék minél jobban kihasználni a rendelkezésre álló sarkokat.

Modul-ágy

A svéd Marcia Hanvey Isaksson fejéből pattant ki ez az újszerű fekvőhely. Franciaágy két külön ággyá alakítható. Nincs tehát baj, ha vendégünk érkezik, máris tudunk számára fekhelyet biztosítani. Mivel a fejrészben tárolótér is rendelkezésre áll, ez a bútordarab  mind a gyerek- mind a vendégszoba praktikus része lehet.

"Szuper-média" - ágy

Ez a szintén nem mindennapi bútordarab lehetővé teszi, hogy filmet nézzünk, zenét hallgassunk, vagy számítógépes játékot játszunk ágyban fekve.

Tudományos-fantasztikus fekvőhely

Az ágy a Leggett & Platt terméke, amely az igazi pihenést célozza. Vibrációs szenzorral szerelték fel, amely számolja az éjszakai forgásokat. Még horkolásdetektor is van benne, valamint egy olyan program, amely segíti az alvót, hogy  túljuthasson a horkolás-szakaszokon.

Aki végképp nem tudja elképzelni az életét számítógép nélkül, annak azt az ágyban sem kell nélkülöznie. Nem is kell mondanunk, hogy "természetes tartozék" a  drótnélküli internetkapcsolat és keyboard. Hogy mindezt mennyiért? 20.000-től 50.000 dollárig kínálja a forgalmazó.

A fények ágya

Philippe Boulet ágya világít. És nemcsak világít, hanem a színét is változtathatja. Persze, kiválaszthatjuk a nekünk tetsző színt, és akkor csak abban pompázik. Ha akarjuk, be is programozhatjuk, hogy melyik órában milyen színben tündököljön. A fekhely meglehetős sikert aratott, 2005-ben a "Déco d'Or" díjra is nevezték.

Kortárs művész-ágy

Megint a franciák! Micsoda ragyogó, brilliáns darab! Ráadásul, kézzel készült...

Édes csapda

Az ágy "vadászati célokra" is alkalmas, akár "Vénusz légycsapója". Tegyünk egy darab csokit az ágyra, és ha a "célszemély" az ágyra térdel, csak húzzuk ki a botot a zsinór segítségével. A fedő lecsapódik, és miénk a préda. Legyenek azért szellőzőlyukak a fedélen!

Forrás: DrInfo

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.