FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-02-18

Heim+Handwerk - München 2009 - magyar szemmel

A Heim+Handwerk kiállítást, amely november végén, immár 32. alkalommal került megrendezésre, 114800 látogató tekintette meg. A látogatottság 8,5%-kal emelkedett az előző évihez képest, noha a kiállítás és vásár, négy nappal rövidebb ideig, mindössze öt napig tartott.


A hagyományosan építkezés, belsőépítészet és lakberendezés témakörében megrendezett vásár, ezúttal Életmód és táplálkozás címmel, egy új kiállítócsarnokkal bővült, és így összesen hat csarnokban fogadta a látogatókat.

 

A vásárt, a szervező GHM cég, a korábbiakhoz képest - gondolva a hétköznapon elfoglalt emberekre - hosszabb nyitvatartási idővel (este 8-ig), és a karácsonyi, bevásárlási rohamot jóval megelőző időben rendezte meg.

A látogatók számának növelése érdekében nemcsak médiakampányt indítottak, hanem ingyenes belépést is biztosítottak, nyugdíjasok, diákok és rokkantak részére. Továbbá korlátlan számú, ingyenes meghívót bocsátottak a kiállítók rendelkezésére. Így nem csoda, hogy a tömeg szinte folyamatosan hömpölygött a standok körül.


A veresegyházi Classic Design Kft bemutatkozó standja a müncheni Heim+Handwerk 2009 kiállításon

A standoknak a csarnokokban történt elrendezése nyilván speciális, szakmai szempontok alapján történt, habár a számunkra meglepőnek tűnt, hogy egy stílbútoros kiállító mellé manikűrös, szembe pedig egy masszázsfoteles kiállító került. Maga a rendezvény egyébként minden tekintetben a szakmai profizmus jegyében zajlott, mind a fegyelem, biztonság és tisztaság, mind pedig a látogatók illetve a kiállítók számára nyújtott komfort alapján. Maguk a kiállítók, a részvételük eredményességét általában a jó és a kiemelkedően jó megjelöléssel értékelték. A látogatók közül több mint 73 ezren vásároltak, ami nagyjából 6%-os emelkedést jelent a megelőző évi mutatóhoz képest. Továbbá 37% nyilatkozott úgy, hogy a későbbiekben szándékában áll vásárolni a kiállító cégek valamelyikétől. A számok mögé tekintve azonban észre kell vennünk azt is, hogy az egyik csarnokban, amely szinte teljes egészében egy keleti zsibvásár hangulatát idézte - többségükben ázsiai kiállítókkal, akiktől sálakat, szobrokat és egyéb kedves csecsebecséket lehetett vásárolni - némileg torzítja az amúgy szép statisztikát. Nem beszélve az élelmiszertermelők-kereskedők csarnokáról, ahol nehéz lett volna ellenállni a csábításnak, hogy a látogató ne kóstolgasson a tengernyinek tűnő helyi- és nemzetközi étel- és ital kínálatából.

Ennek ellenére az Energiatakarékos építkezés, a Lakberendezés és a Kézművesség voltak az idei kiállítás fő témái, amelyekkel kapcsolatban számos, hasznos előadást is tartottak az érdeklődők számára. A mi számunkra meglepő módon, az országgyűlés és a hadsereg (Bundeswehr) is kiállítóként szerepelt. Az előbbi feltehetően tájékoztatási, míg az utóbbi nyilván elsősorban toborzási célból. Jóllehet a kiállítók nemzetek szerinti összetételéről nem kaptunk statisztikai adatokat, azért szemmel látható volt, hogy a lakberendezéssel és az építkezéssel foglalkozó cégek, szinte kizárólag németek voltak.

Noha magát a kínálatot nyilván nem lehet néhány szóval jellemezni, a nemzetközi kiállításokhoz szokott szem számára azonban feltűnő volt, hogy a közönséget nem elsősorban különleges újításokkal, egyedi megoldásokkal akarták megfogni, hanem inkább a megbízhatóság, a takarékosság és a sokat emlegetett német minőség jelentette a fő vonzerőt. A mi tapasztalatunk szerint ugyan egy müncheni vásáron való egyszeri megjelenés még nem jelent feltétlenül komoly áttörést, de - ahogy azt az ottaniak elmondták - ez komoly lehetőség, a későbbiekben anyagiakban is realizálható, üzleti kapcsolatok létrejötte szempontjából.

A FATÁJ olvasóit tudósította: Békési Zsuzsanna - Classic Design Kft.

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.