FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-02-26

Zalai siker: nyolcvanmilliós igény a vásárból

Európa legnagyobb bútoripari szakvásárán ismét sikerrel szerepelt a magyar cégeket egyedül képviselő Kanizsa Trend Kft, mely ezúttal Designwerk kollekcióját mutatta be az érdeklődők számára.


Farkas Balázs asztalos-kárpitos a kölni kiállításon is bemutatott típusú bőrgarnitúrát állít össze - ZH fotó: Gergely Szilárd

A legújabb bútoripari remekeket 250 ezer négyzetméteren, 51 országból érkezett 1100 kiállító cég mutatta be idén Kölnben. Magyarországot hazánk egyik legnagyobb bútoripari vállalata, a Kanizsa Trend Kft. képviselte. Az öt napig nyitva tartó vásáron 100 ezer szakmai látogató fordult meg.

 

- Neves nyugat-európai formatervezők által megálmodott, modern, kubikus formavilágot tükröző bútorokat állítottunk ki - magyarázta Miklós Zsolt, a Kanizsa Trend Kft. ügyvezető-igazgatója. - Megállapíthatjuk, hogy nagyon sikeresen zárult számunkra a kölni vásár, hiszen 80 millió forint értékű konkrét megrendelést kaptunk, kizárólag kiállítási mintagarnitúrákra. Ez azt jelenti, hogy ennek sokszorosa fog nálunk realizálódni áruházi vevőmegrendelésként.

 

Egy-egy hatalmas nemzetközi kiállítás és vásár kiválóan alkalmas az adott iparágban éppen hódító trendek felmérésére. A kanizsaiak szétnézve Kölnben megállapíthatták: a kárpitos bútorok terén dominánsabbá váltak az organikus, lágyabb formák. Az eddigieknél nagyobb jelentőséget kaptak a bútorok mellékfunkciói, így tehát hangsúly került arra, hogy az adott kanapé átalakítható legyen vendégággyá, legyenek benne tárolóhelyek, esetleg még relax funkció is.

A bútoroknál is vannak divatos színek, idén a fehér hódít, de továbbra is tart az elegáns fekete és a föld színek sikere. Hogy a paletta azért némileg mozgalmasabb legyen, újdonságként a piros és a lila különböző árnyalataiban pompázó bútorok is feltűntek Kölnben.

 

- Nagyon fontos számunkra, hogy tartsuk a lépést a legfrissebb divatirányzatokkal, ennek hasznát jól megtanultuk a megalakulásunk óta eltelt 20 év alatt. Ezen két évtized legnagyobb eredményének tekintem, hogy bár nem vagyunk a jogutódjai, de sikerült megőriznünk és tovább fejlesztenünk azt a tradíciót és termelési kultúrát, mely a 60 évig működő Kanizsa Bútorgyárat fémjelezte egykoron - jelezte Miklós Zsolt. - A Kanizsa Trend Kft. ugyanis 1990. január elsején kezdte meg tevékenységét a Kanizsa Bútorgyár telephelyén. Büszkék vagyunk arra, hogy neves elődünkhöz méltóan, európai szinten tudjuk folytatni a bútorgyártást, és juttatjuk el a világ országaiba Nagykanizsa jó hírét. Nem beszélve arról, hogy ezen két évtized alatt a magyar és a külföldi piacokon is kiváló minőségünkről váltunk ismertté, s több állami, európai elismeréssel díjaztak bennünket.

 

Forrás: Zalai Hírlap

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.