FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-03-11

Középpontban az ember - COSTA csiszolóautomata

Azzal együtt, hogy bizonyos üzemek a fogyatékos emberek foglalkoztatásával szociális feladatot teljesítenek, versenyképességükre is ügyelniük kell. Jó példa lehet erre egy németországi faipari üzem, ahol az ember áll a középpontban. A könnyen kezelhető nagy hatékonyságú gépek, megkönnyítik a kezelőszemélyzet munkáját. Ennek szellemében vásároltak meg egy új COSTA csiszolóautomatát.

A München közelében található vállalkozásnál olyan gépekre van szükség, melyek kezelése nem igényel szakértelmet. A kezelőfelülete egyszerű, áttekinthető, csak a berendezés kiszolgálásának folyamatosságára kell koncentrálni. A telepített gépeknek kétféle igényt kell kielégítenünk, az egyik a fogyatékos emberek igénye, a másik pedig az alvállalkozóként szállítandó árut felvevő ipari üzemeké.

Az üzemeknek meg kell felelniük a termelésben kialakult versenyben úgy, hogy a lehetőségekhez képest maximálisan figyelembe veszik a fogyatékosok igényeit. Ez a cél olyan gépek alkalmazásával érhető el, melyek nem csak nagyteljesítményűek, hanem optimálisak a kezelés, az ergonómia vagy a hangkibocsátás szempontjából is.

A vállalat többfajta technológiát üzemeltet. A faipari ágazat 35 embert foglalkoztat, amely egy világos áttekinthető parkettázott csarnokban kapott helyet. Az ipari méretű termelés ellenére nyugalom és rend uralkodik és a hangterhelés a működő gépek ellenére is csekélynek mondható.

A faipari ágazat árbevételének felét egy 25 éve gyártott sikeres polc és korpuszprogram teszi ki, mely táblásított fenyő elemekből készül. Folyamatos fejlesztések részeként az üzem jelenleg a felületkezelésen igyekszik javítani, és ebből az okból cserélte le az immár 20 éves szélesszalagú csiszológépét.


Keresztcsiszoláskor a lamellás nyomógerenda egyenletesen osztja el a nyomást

Az új gépel szemben támasztott elvárások a következők voltak: 1350 mm munkaszélesség, kalibráló csiszolás, keresztcsiszolás, lakkcsiszolás és mindezt gombnyomásra, szalagcsere és manuális beavatkozás nélkül. A választást három ajánlat alapján végül a COSTA SA1-1350-es berendezésére esett. A vizsgált paraméterek alapján ez a típus felelt meg legjobban a kiszolgáló személyzet igényeinek, ezen kívül ennek a berendezésnek volt a legalacsonyabb a hangkibocsátása és a legkedvezőbb ára is.

 


Az érintőképernyős kezelőfelület jól átlátható, így nagyban megkönnyíti az alkalmazást

A COSTA egy négy aggregátos SA1-1350-es gépet szállította finiselő kefével felszerelve. Főbb paraméterei:

Kalibráló egység: O 250 mm-es gumi kontakthenger, nehéz nyomóasztallal, intelligens csiszolószalag szemcseméret kiegyenlítéssel, automatikus aggregát szabályozással.

Keresztcsiszoló egység: elektronikus kiegyenlítő nyomógerendák fogazott szegmensekkel, központi magasságállítás, frekvenciaváltóval vezérelt motor. Hosszanti csiszolóegység: elektronikus kiegyenlítő nyomógerendák fogazott szegmensekkel, központi magasságállítás, frekvenciaváltóval vezérelt motor.

Szuperfinis egység: mint a hosszanti csiszolóegység, de belül futó kiegészítő nyomólamella sorral.


Extraként kérhető a speciális lefuvatóegység, mely eltávolítja a maradék csiszolatport is

Az üzemben kb. 20 könnyen kiválasztható programot tároltak el a szélesszalagú kontaktcsiszolóban. Ezekből a kezelő gyorsan kiválaszthatja a megfelelőt a csiszolási feladathoz igazodva.

A termelés így folyamatos, csiszolási kép kiváló, nincsenek fennakadások, és a fogyatékos képességű gépkezelők rehabilitációja is jó úton halad.

 

További információk:

Continental Wood Kft.

1044 Budapest, István u. 33.

Tel: (1) 375-6934

Fax: (1) 375-6934

e-mail: info@continentalwood.hu

(x)

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.