FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-03-12

Új elnök a Bútorszövetség élén

A Magyar Bútor és Faipari Szövetség 2010. március 11-i Tisztújító Közgyűlése hároméves időszakra új elnököt választott Wilheim Gábor személyében.

A bútoripari szakember 1954. október 5-én, Kőszegen született, ahol előbb általános iskolai, majd gimnáziumi tanulmányait is folytatta. Mint mondta, mindig építész akart lenni, ám kiváló német nyelvtudásának köszönhetően első Wilheim Gábordiplomáját a drezdai Műszaki Egyetem faipari mérnöki karán szerezte, ahol párhuzamosan belsőépítészetet is tanult. Az egyetem elvégzését követően egyből a dél-zalai városba került, ahol 1977. október elsején a Kanizsa Bútorgyár fejlesztő mérnökeként kapott munkát. Rövid időn belül a fejlesztési részleg osztályvezetője, majd a gyár kereskedelmi igazgatója lett. A Kanizsa Trend megalakulásakor a cég ügyvezetőjévé nevezték ki, mely feladatot 2006-ig látta el. Azóta a több mint 100 céget tömörítő Steinhoff csoport magyarországi vezetője is volt, melynek többek közt a Kanizsa Trend Kft is tagja. Jelenleg a Quattro Mobili Kft ügyvezetője. A közelmúltban új bútoripari magánvállalkozást hozott létre, amelynek tevékenysége minőségi kárpitos és bőrbútorok alapanyagainak forgalmazására terjed ki.

 

Wilheim Gábor arra különösen büszke, hogy a kanizsai bútorgyártás magas színvonalát, évtizedes hagyományait tovább tudták örökíteni, s ma már közel 500 főnek biztosít munkát a gyár (Kanizsa Trend Kft).

 

Wilheim Gábor a kultúra lelkes támogatója is, részt vett többek között a nemzetközileg elismert kendlimajori művésztelep létrehozásában, de számos egyéb rendezvényt és alkotót is patronál. A képzőművészetet ő maga is gyakorolja, leginkább a festészet köti le, de szívesen foglalkozik belsőépítészettel is, például a zalakarosi MenDan Hotel kialakításában is közreműködött. Az ügyvezetőnek három gyermeke van, első fia Johann az NDK-ban született, míg Márk és Dávid a második házasság gyümölcse. Wilheim Gábor úgy tartja: a gazdasági életben elvárt precizitást, illetve a művészetek iránti fogékonyságot a szülői házban szívta magába. Ez az egész életét meghatározza.

FATÁJ

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.