FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-03-29

XIV. Kanizsai Bútornapok

A klasszikus irányzattól, a minimal stílusig számos kereskedő mutatta be kínálatát március 19-26. között a 14. Kanizsai Bútornapok lakberendezési kiállítás és vásár alkalmából.

Az 1995-ben megalakult Faipari Szakosztály Egyesület a bútorszakma népszerűsítése érdekében először még nyolc évvel ezelőtt 2002 tavaszán rendezett hasonló seregszemlét. Az azt követő néhány évben ősszel is a nagyközönség elé álltak, hogy a trendek folyamatos változásáról tájékoztassák a nagyközönséget.

- A szakosztály ugyan maroknyi csapattal jött létre, ám jelenleg 32 faipari gyártó cégek vezetői vagy tulajdonosai alkotják, de az ajtónk mindenki előtt nyitva áll - így Hohl László a Faipari Szakosztály Egyesület elnöke. - Szeretnénk nyitni a fiatal, dinamikus, új ötletekkel rendelkező szakemberek felé is, akik hozzánk hasonlóan magas színvonalat képviselnek a bútorszakmában.

Hohl László még hozzátette: a kiállítás népszerűségét jól mutatja, hogy a jól bevált bútorcsaládok mellett a legújabb trendek is teret kapnak a bemutatkozásra. A kanizsai szakember leginkább a klasszikus, az egy életre szóló, s tömör bükkfából készülő, míves bútorok mellett tette le a voksát. Ezek magas minőségüknek köszönhetően kiszolgálják a tulajdonosukat.

 

A magas minőségre természetesen a szakosztály többi tagja is törekszik, így a kárpitos vállalkozást irányító Horváth Ferenc is.

- A lakberendezési kiállításon és vásáron részt venni mostanra egyértelműen presztízskérdés lett - fogalmazott Horváth Ferenc.

- Rendszerint a tartós ülőbútorainkat, s a teljesen új fejlesztéseket ismerhetik meg az ügyfelek. Ezek mindegyike a trendi dizájnunk szerint készültek, melyek anyagukban, felépítésükben és küllemükben is a megbízhatóságot tükrözik. Az üzletember ugyanakkor elmondta: bízik benne, hogy a gazdasági válság bútoriparra gyakorolt kedvezőtlen hatása az év második felében csillapodik. Az ügyfeleknek érezniük kell, hogy mellettük állunk, hisz mindenki igyekszik a legújabb trendekkel előrukkolni.

Egy másik, szintén a kárpitos munkákat is végző cég vezetője, Angyalosi Sándor szerint is kizárólag a frissességre és az állandó megújulásra kívácsiak a vásárlók.

- Tapasztalatunk szerint most a modern, s praktikus 3-2-1-es variálható ülőgarnitúrákat keresi a vevő - folytatta Angyalosi Sándor. - A bőr borítás némiképp háttérbe szorult, helyette inkább a magas minőségű szövetek kerültek az előtérbe.

Bútorokkal és a lakberendéssel is foglalkozó, Róka Tibor inkább az egyediség hangsúlyozását látja járható útnak. - A fiatalok között még mindig a minimál stílus a közkedvelt - mondta Róka Tibor. - Az egyszerű, légies, ám mégis elegáns bútorok a virágkorukat élik. A színek variációja számos új lehetőséget nyitott a bútorpiacon. Konyha-, nappali-, szoba-, és még a fürdőszobabútorok terén is a legmodernebb irányzatokra kapják fel a fejüket a fiatalabb generáció képviselői. Sőt mi több: ma már a nyílászárók terén is érvényesülnek az elsőre ugyan meglepő, ám rendkívül dizájnos megoldások.

 

Hohl László: A divat múlandó, a bútorok viszont olykor évekig is a szoba díszei lehetnek. Ettől függetlenül a fantázia, az ötletesség, a praktikum pontos összehangolása fontos feladatunk. Unicum lehet a piacon egy új bútorcsalád megjelenése, mely lábakon áll, s alulról megvilágítva úgy tűnik, mintha a fényben állna.

Forrás: Zalai Hírlap

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.