FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-04-01

Hazánkban jók a vadászat és vadgazdálkodás feltételei

Magyarországon a vadászat és vadgazdálkodás éves bevétele tavaly elérte a 16 milliárd forintot - mondta Sirman Ferenc, az agrártárca szakállamtitkára, Budapesten az MTI-nek a Hungexo Zrt. vásárközpontjában a FeHoVa megnyitóját követően.

A Fegyver, Horgászat, Vadászat (FeHoVa) elnevezésű nemzetközi kiállítást az idén március 25-28. között tartottá a kőbányai vásárvárosban, most tizenhetedszer.

A szakállamtitkár elmondta, hogy a jó adottságoknak köszönhetően Magyarországon európai viszonylatban is magas színvonalú vadászati kultúra alakult ki, ennek eredményeként évente mintegy 25 ezer külföldi vadász látogat ide. Az ágazati bevételnek a felét, mintegy 8 milliárd forintot tesz ki a bérvadászatból származó bevétel.

A szakállamtitkár közölte: Magyarországon mintegy 55 ezer vadászt tartanak számon, ők évente összesen mintegy 200 ezer nagyvadat ejthetnek el. A vadhús kiviteléből a múlt évben mintegy 2 milliárd forint árbevétel származott. A vadgazdálkodás fontos feladata még a biológiai sokszínűség, azaz a biodiverzitás megőrzése is.

Ez utóbbit hangsúlyozta megnyitójában Dieter Schramm, a Nemzetközi Vadvédelmi Tanács (CIC) elnöke, aki hozzátette: a biodiverzitás megőrzése, feltétele az ember és a természet harmonikus együttélésének, valamint a fenntartható vadászat folytatásának is.

A megnyitón Sirman Ferenc átadta gróf Széchenyi Zsigmondnénak a Magyar Köztársasági Érdemrend tiszti keresztjét, amelyet Sólyom László köztársasági elnök adományozott - a miniszterelnök előterjesztésére - Széchenyi Zsigmond hagyatékának és emlékének megőrzéséért, ápolásáért.

A FeHoVá-n és a vele egy időben megrendezett Equifest nemzetközi lovas fesztiválon és kiállításon összesen mintegy 250 cég mutatta be kínálatát. Ennek nagyobb hányada - tíz ország 200 kiállítója - a FeHoVá-n látható volt.

Forrás: FVM

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.