FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-04-08

A modern konyhák ékkövei - elszívók

Szagelszívás és légcsere? Fali, asztali, vagy plafonra helyezhető szagelszívók? Rozsdamentes acélból, üvegből, vagy színezett? Karcsú, hagyományos vagy XL- formájú? Olcsó, vagy minőségi termék? Aki szagelszívót szeretne vásárolni, ezekre a kérdésekre kell válaszolnia először.

Frank Hüther, a Modern Konyhaszövetség (AMK) üzletvezetője szerint, nem kérdés a szagelszívók alkalmazása. Az elszívókat alkalmaznunk kell. Azonban a kiválasztás előtt meg kell fontolnunk pár dolgot. A kínálat sokszínű, habár minden szakács számára van egy kedvenc elszívó típus. A legegyszerűbb elmenni egy konyhatechnikai boltba, vagy egy bútoráruház konyharészlegébe. Ezzel időt, és energiát tudunk spórolni.

 

Egy jó elszívó több kritériumnak is megfelel: a kidolgozott dizájn mellett, nagy légmennyiséget képes megmozgatni viszonylag halk üzemmódban. "A szép pedig nem mindig drága"- tette hozzá Frank Hüther.

 

Azonban el kell döntenünk, hogy csak elszívni akarunk vagy vissza is szeretnénk táplálni levegőt. Ha vissza szeretnénk juttatni a levegőt, akkor az elszívott légmennyiséget meg kell szűrnünk filterek segítségével, így a vízgőzt, zsírokat és a szagokat eltávolítjuk. Így a megtisztított levegőt pedig visszajuttatjuk a konyhába. Természetesen egyidejűleg friss levegő is kerül a helyiségbe a szellőztető üzemmód alkalmazásával. Szinte valamennyi, a piacon fellelhető termék rendelkezik ezekkel funkcióval. Fontos a szabályozás beépítése (elszívás/befúvás) Ezenkívül a szellőrendszernek helyet kell biztosítani a falban (pl. áttörjük a falat).

Az elszívó kiválasztásánál célszerű összehasonlítani egymással a termékeket az elszívási légmennyiség tekintetében (m3/h) és a zajkibocsájtását illetően (dB(A)). A jó termékek elszívási légmennyisége 1000 m3/h felett van 38-60 dB(A) zajterhelés mellett.

Gazdag a méret és a formakínálat is. A karcsú kivitelezésektől kezdve akár 180cm széles elszívókat is lehet kapni. Ha egy konyhában szigetszerűen van kialakítva a főzőegység, akkor célszerű egy tetőtéri kivezetővel ellátott elszívó beépítése.. Ha valakinek nagy mozgástérre van szüksége főzés közben, akkor ajánlott egy fej nélküli elszívó, ami a falba van beépítve. Vannak azonban automatán nyíló elszívóernyők is. Lehet olyat is kapni, melyben el lehet süllyeszteni az elszívófejet és egy gombnyomással pedig működésbe lehet hozni.

A modern elszívófejek kevés törődést igényelnek. Sík a felületük, könnyen tisztíthatók, legtöbbször üveg vagy fém borításúak. Számos elszívó rendelkezik olyan felületekkel, melyeken nem látszanak az újlenyomatok, így akár ugyanúgy nézhetnek ki, mintha vadonatújak lennének.

"A formatervezett szagelszívóknak bele kell illeniük a konyha összképébe. Az üveg- fém- LED világítás kombinációja megemeli a konyha hangulatát. Időtállóan elegáns, félprofi vagy minimalista- azt választja, amelyiket szeretné. "- mondta Frank Hüther.

 

A Modern Konyhaszövetség (AMK) több, mint 50 éve elkötelezett érdekvédő egyesületként a konyhaipar fejlesztéséért és optimalizálásért.

 

Forrás: HDH-VDM
Szakfordítás: Garab József - okl. faipari mérnök honlap: faforditas.ewk.hu

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.