FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-04-15

Műhely takarítás? Nem okozhat gondot!

A Csiba Kft. régi megoldásra hívja fel ismét a műhelyek tisztántartásával küzdő asztalosok, iparosok figyelmét. Nyílván elkerülhetetlen egy működő faipari, asztalos-ipari üzemben, a kisebb vagy nagyobb mértékű por kibocsátás.

Van ahol ez csak esztétikai probléma, de van olyan hely is ahol a gyártott munkadarab minőségére van káros hatással. Ám ahol jelen van mindenütt egészségre ártalmas tényező.

Megfelelő elszívó rendszer kialakításával csökkenthető, sőt kötelezően csökkentendő a mértéke, de valamennyi porterhelés így is megmarad. Korszerű és olcsó berendezésekkel lehetőség van a levegőben szálló por kiszűrésére is, így már alig marad a műhely légterében pormennyiség. (Erre kiválóan alkalmas az AFS légszűrőcsalád.)

De valamennyi leülepedett por még mindig megmarad. Ezt szintén el kell távolítanunk, és korántsem alkalmas módszer a sűrítettlevegős lefúvatás, mert ez nem viszi el a port csak ismét felkeveri. Az üzemi porréteg eltávolítására a MOPIK porszívó tűnik a legalkalmasabb megoldásnak. A gép kerekekkel ellátott mobil berendezés széles szívófejjel, ami a padlózatról igen nagy hatékonysággal szedi fel a szennyeződést. A szívófej magassága kézikarral, munka közben folyamatosan állítható így egyenetlen terep, vagy nagyobb hulladék sem akadályozza a gépet. A hosszú elektromos kábel szintén hasznos, mert lehetővé teszi a nagyobb műhelyek esetében is a munkavégzést. A 230V -os elektromos hálózaton kívül egyébre nincs szükség a gép működtetéséhez.

Mielőtt azonban a padló takarításába fogunk érdemes a berendezési tárgyakat és gépeket is letakarítani. Erre is a MOPIK kínálja a megoldást. Kerekein bármely berendezéshez odatolhatjuk és az erre a célra kialakított szívócsonkjára flexibilis csővel praktikus kézi szívófejeket csatlakoztathatunk. Ezzel magas vagy szűk helyekről egyaránt hatékonyan el lehet távolítani a por és forgács maradványokat.

 A MOPIKot kiváló minőségű papírfilterrel szállítja a gyártó, ami 2 mikron méret felett minden porszemet leválaszt. Igény esetén létezik kvarc és cementporhoz alkalmas változat is. A filter természetesen tisztítható és cserélhető is.

 

A MOPIK nem új termék, már bizonyított. Ezt tanúsíthatja a számos hazai referenciahely is, melyek között a faiparon kívül építőipari, dohánygyári, malomipari vagy akár raktártechnikai cégek is megtalálhatók.

 

Ha kipróbálná, megvásárolná a gépet, keresse a Csiba Kft. üzletkötőit. További információkat a www.csiba.hu honlapon is kaphat. Várjuk érdeklődését.

 

Csiba Kft. (x)

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.