FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...

FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-04-19

Védett bútorokat rongált a vállalkozó

A napokban az ingatlan újdonsült tulajdonosának szakszerűtlen beavatkozása kis híján elpusztította a pesti Kossuth Lajos utca 15.-ben lévő cipőüzlet műemlék art deco berendezését.


A Kulturális és Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) szerint a Budapest ötödik kerületében lévő Kossuth Lajos utca 15. alatt található, egykori Münchengrätzi cipőbolt rendelkezett a főváros egyik legszebb és aránylag épségben megőrzött art déco boltberendezésével. Az 1937-ből származó bútorzatot kereskedelemtörténeti emlékként a 1973-ban védetté nyilvánították és az jelenleg is védettség alatt áll. Az üzletet 1997-ben szakszerűen felújították; a védettségről ekkor jól látható táblát helyeztek el a bolthelyiségben, amely nemrég még eredeti rendeltetése szerint cipőüzlet volt.

A KÖH Műtárgyfelügyeleti Irodához péntek délelőtt érkezett közérdekű bejelentés, miszerint a cipőbolt védett berendezését az új tulajdonos teherautóval szállíttatja el. Az iroda munkatársai ekkor a helyszínre siettek, ahol megállapították, hogy "a korabeli, védett berendezéseket, bútorokat súlyosan rongálva, szakszerűtlenül, nem megfelelő képzettségű mesteremberek szétszerelik, elbontják, egy részét már elszállították".

A helyszíni ellenőrzés során a szakemberek az engedély nélküli munkálatok azonnali leállítására szólították fel a helyszínen dolgozókat. Ezt a Műtárgyfelügyeleti Iroda még aznap délután azonnal végrehajtható végzésben kötelezésként is kimondta, és eljuttatta a munkálatokat végző céghez. Az iroda azután teszi meg a következő lépéseket, miután egyeztetett a tulajdonossal és a munkálatokat végző céggel.

A jogszabályok szerint elrendelhetik az eredeti állapot visszaállítását, valamint örökségvédelmi bírsággal sújthatják a tulajdonost, "különös tekintettel arra, hogy nem lehet félreértésre hivatkozni, hiszen a berendezés védettségére a falra szerelt, jól látható tábla is felhívta a figyelmet".

 

Forrás: Vállalkozói negyed 04-19

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.