FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-04-29

Fa-poliuretán tetőtéri ablak-karbantartás nélkül is tartós

A tetőtéri ablakok között egyedinek számít a Velux Cégcsoport fa-poliuretán kombinációjú megoldása: a rendkívül hosszú élettartamú, könnyen tisztítható, modern, ugyanakkor diszkrét megjelenésű ablakok bármilyen típusú épület bármilyen funkciójú tetőtéri helyiségében kitűnő megoldást nyújtanak.


A Velux poliuretán ablak egyedisége szerkezeti felépítésében áll: a szárny- és tokszerkezet - az ablakszerkezet szilárdságának és a szárny pontos záródásának érdekében - rétegelt lemezből préselt és ragasztott fabetéttel rendelkezik, amit fehér színű poliuretán borítás fed.

 

A bevonat egyetlen öntvényként készül, így nagy szilárdságú, karcmentes és rendkívül időtálló felület jön létre. A homogén bevonat különösen páradús helyiségekben bizonyítja helytállását, ugyanis tökéletesen ellenáll a nedvességnek konyhában, fürdőszobában, télikertben vagy belső medence felett.

Az egybeöntött poliuretán felületre kerülő szennyeződések könnyen eltávolíthatók, és a por hosszú távon sem ég bele az ablak sarkainál a bevonatba. Ezen felül a poliuretán mint anyag egyáltalán nem igényel karbantartást, így a GGU típuskóddal ellátott ablak felülvilágítónak vagy lépcsőházba is megfelelő megoldás. Az ablak homogén, fehér színe a lakás bármely helyiségében visszafogott, mégis modern megjelenést nyújt, de tiszta hatást keltő, diszkrét megjelenése miatt iskolákban, kórházakban vagy irodákban is ideális. A fürdőszobákba vagy intézmények vizes helyiségeibe szánt GGU ablak választható homályos üvegezéssel, illetve fokozottabb napvédelmet és UV-szűrést vagy extra energiamegtakarítást (Uüveg=0,5 W/m2K) nyújtó üvegezések is rendelhetők.

Az alaptípushoz képest minimális felárért kérhető univerzális üvegezés, amely kívül edzett-, belül ragasztott biztonsági üveg. Az üveg külső felületének speciális, úgynevezett easy-to-clean bevonata az öntisztuló üvegek jellemzőivel bír, azaz a szennyeződéseket az esővíz egyszerűen lemossa a felületről. Az univerzális üvegezés 35 dB-es léghanggátlásával a zajos környezetben élők igényeinek is megfelel, és a lakásdekorációt, a függönyöket és a bútorkárpitokat is megvédi a fakulástól, mert az UV-sugarak mindössze 5 százalékát engedi át. A GGU tetőtéri ablak az alapválasztéktól eltérő külső borítással is rendelhető, valamint 15 féle - rövid szállítási határidejű - méret elégíti ki a leggyakoribb igényeket. A hő és a fény szabályozására széles szín- és mintaválasztékú, könnyen felszerelhető árnyékolók állnak rendelkezésre. A kézi működtetésű sínes belső árnyékolók - a tökéletes illeszkedés érdekében - fehér sínnel is rendelhetők.

 

Szerkezeti egyediségén túl a GGU ablak rendelkezik a Velux Cégcsoport legnépszerűbb billenő tetőtéri ablakainak előnyeivel is, mint például a felső kilincses nyithatósággal és a kilincsbe épített páratlan szellőztetési lehetőséggel: a kilincs egyszeri lefelé mozgatásával a beépített szellőzőnyílás úgy nyílik ki, hogy az ablak továbbra is zárt állapotban marad - a nyílás szabad utat enged a friss levegőnek, de a benne elhelyezett szűrőfilter kinn tartja a port és a rovarokat. A GGU ablak választható távirányítható napelemes, illetve a hagyományos hálózati áramforráshoz köthető elektromos működtetéssel, melyek utólagosan is beszerelhetők.

Forrás: ÉpítésiMegoldások 04-26

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.