FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-05-04

dr. Fazekas Sándor - miniszter-jelölt - a Vidékfejlesztési Minisztérium leendő vezetője

Május 3-án ismertté vált a leendő kormány összetétele. Bemutatjuk dr. Fazekas Sándort, a Vidékfejlesztési Minisztérium leendő vezetőjét.


Fazekas Sándor (Karcag, 1963. május 3.) jogász, jogtanácsos, politikus (Fidesz). 1990-től Karcag polgármestere. 1998 és 2002 között, valamint 2006-tól országgyűlési képviselő. 2010-ben a második Orbán-kormány vidékfejlesztési miniszterének jelölték.

 

Életpályája

Kisújszálláson érettségizett, majd 1982-ben felvették a József Attila Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karára. Itt szerzett jogi diplomát 1987-ben. Ennek megszerzése után a Karcagi Gépgyár Rt. jogi előadója, később jogtanácsosa lett. Az 1990-es önkormányzati választás után a helyi képviselő-testület mindössze huszonhét évesen megválasztotta a város polgármesterének. Az önkormányzati választási reform után 1994 és 2006 között további négy alkalommal választották meg immár közvetlenül polgármesternek fideszes jelöltként. 1994 és 1998 között, valamint 2002-től tagja a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlésnek (1994-1998, valamint 2002-2006 között frakcióvezető is volt). 1998-ban a Kunszövetség elnökévé választották. Munkái mellett különböző koncepciós perekről írt tanulmányokat.

 

Országos politikai pályafutása

1989-ben lépett be a Fiatal Demokraták Szövetségébe. 1994-ben sikertelenül indult az országgyűlési választáson. Négy évvel később pártja országos listájáról szerzett mandátumot. A 2002-ig tartó ciklusban az ügyrendi, valamint a mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság, illetve 2001-2002-ben a nemzetbiztonsági bizottság tagja volt. A ciklus alatt frakcióvezető-helyettes volt. A 2002-es választáson nem szerzett mandátumot. A 2006-os országgyűlési választáson pártja Jász-Nagykun-Szolnok megyei területi listájáról szerzett mandátumot. 2007-ig a költségvetési, pénzügyi és számvevőszéki bizottság, majd 2010-ig az emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság tagjaként dolgozott. 2009-ben a Magyar Önkormányzatok Szövetsége társelnökévé választották. A 2010-es országgyűlési választáson ismét a Fidesz és a KDNP Jász-Nagykun-Szolnok megyei listájáról szerzett mandátumot. 2010-ben a második Orbán-kormány vidékfejlesztési miniszterének jelölték.

 

Családja

1990-ben nősült, felesége Kardalus Irén adminisztrátorként dolgozik. Házasságából két fiúgyermeke született.

 

Fazekas Sándornak az lesz a feladata, hogy talpraállítsa a magyar vidéket, hiszen ez a jövő erőforrása. Karcag "büszke város", ennek a polgármestere a politikus - mondta a leendő kormányfő.

 

Forrás: Wikipédia; nol 05-03

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.