FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-05-07

A világhálón követhetjük nyomon az erdészek munkáját

A megújult Széchenyi téren rendhagyó sajtótájékoztatón mutatta be aktuálisan végzett erdőgazdálkodási tevékenységét, illetve az ezt feldolgozó új honlap-funkciót a Mecseki Erdészeti Zrt. A mecsekerdo.hu oldalon a jövőben a társaság kezelésében lévő erdőterületen végzett munkákról a legpontosabb információkat is be lehet szerezni.


Baranya több mint egynegyedét erdő borítja, ez a terület egyre nő - ez derül ki a Mecseki Erdészeti Zrt. legújabb, tájékoztató projektje alapján. A program nagyságrendjét jól jelzi, hogy a társaság kezelésében lévő hatalmas erdőterületet 12 ezer részletre osztották fel, ilyen részletességgel tájékozódhatnak az erdőgazdálkodás iránt érdeklődők az erdőkben folyó munkálatokról.

- A Mecseki Erdészeti Zrt. több mint 250 dolgozója, közel 100 közép- és felsőfokú erdészeti iskolát végzett munkatársa folyamatosan azon fáradozik, hogy Baranya megye állami tulajdonú erdei a lehető legteljesebb mértékben szolgálják Baranya megye és az ország lakosságát - mondta Szőnyi János, a Mecseki Erdészeti Zrt. termelési vezérigazgató-helyettese. - A munkánkat 54 ezer hektár területen végezzük, ezért az erdőgazdálkodási tevékenység áttekintése rendkívül nehéz még a természet iránt érdeklődők, gazdálkodási kérdésekre fogékonyak számára is. Ezért úgy határoztunk, hogy az általunk gondozott erdőkben folyó munkákkal részletesen megismertetünk minden érdeklődőt.

Szőnyi János elmondta, hogy a társaság a mecsekerdo.hu oldalon első lépésként az összes idei, erdőben végzett tevékenységét rögzíti. - Az összes tevékenységet az erdészeti és a természetvédelmi hatóságok írják elő és engedélyezik - tette hozzá a termelési vezérigazgató-helyettes. - Az erdőkért aggódóknak külön jó hír, hogy 2009-ben már jelentős területet, mintegy 4500 hektárt vontunk be a szálaló-átalakító üzemmódba. Ennek szemmel látható eredményei azonban csak évtizedek múltán lesznek, de jelentőségük fokozatos növekedése is figyelemmel kísérhető lesz a közzétett térképeken és táblázatokban.

Ahogy a kezdeményezést bemutató tegnapi fórum, úgy az új honlap is lehetőséget biztosít arra, hogy az erdőgazdálkodás iránt érdeklődők kialakíthassák véleményüket, megtehessék észrevételeiket.

 

Forrás: BAMA.HU

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.