FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-06-04

Harmadik éve a fa vonzásában

2010. szeptember 9. és 11. között harmadik alkalommal kerül megrendezésre az innoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Szakvásár és Rendezvénysorozat az MKB Arénában.

A regionális szervezésű vásár az erdészeti és faipari vállalkozások, illetve szervezetek tudományos, innovációs eredményeinek bemutatása mellett kiváló fórumot nyújt az erre az időszakra szervezett szakmai konferenciák számára, a selmeci hagyományok és baráti kapcsolatok ápolására, összekapcsolva azt a város kulturális és idegenforgalmi programjának fejlesztésével.

 

Az innoLignum Sopron remek alkalom arra, hogy az erdészeti és faipari vállalkozások és szervezetek bemutassák innovációs eredményeiket. A vásár ugyanakkor lehetőséget teremt üzleti kapcsolatok kiépítésére, a szakma megismerésére, új termékek bemutatására, valamint értékesítésre. A szakvásár az elmúlt 2 évben folyamatos fejlődést mutatott. Míg 2008-ban 7000 látogatót köszönthettek a szervezők, a tavalyi évben már több mint 8000-en látogattak el az MKB Arénába, ahol nyolcezer négyzetméteren, több mint százhatvan kiállító várta a szakmabelieket és az érdeklődőket. A kiállítás iránti növekvő érdeklődés a kiállítók termékkínálata mellett a színvonalas szakmai programoknak köszönhető. Az idei évben az "Intelligens technikák a faiparban" témának jut főszerep, nem mellőzve a tavaly nagy sikert aratott megújuló energia témakört a tekintélyes szakmai bemutatókon, konferenciákon és tréningeken.

 

A szakkiállítást és a hozzá kapcsolódó programokat (konferenciákat, tréningeket, bemutatókat, stb) az érdeklődők idén is ingyenesen látogathatják. A nagyközönség az előző évekhez hasonlóan nem csak a soproni régióból, hanem várhatóan az ország teljes területéről érkezik. Így szívesen látott vendégek lesznek az erdészeti és faipari szakmákban dolgozók, a szakközépiskolás diákcsoportok, csakúgy, mint a Nyugat-magyarországi Egyetem hallgatói. A szervezők gondoltak a családokra, látogató turistákra is, akik a vásár érdekes látnivalóin kívül a városban egy időben zajló Soproni Szüreti Napokon is részt vehetnek.

 

Az InnoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Szakvásár és Rendezvénysorozat megszervezésének érdekében 2008-ban kötött együttműködési megállapodást Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Sopron Holding Vagyonkezelő Zrt., a Nyugat-magyarországi Egyetem, az NYME Erdőmérnöki Kara, az NYME Faipari Mérnöki Kara, a Pannon Fa- és Bútoripari Klaszter, az Országos Erdészeti Egyesület, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, a Sopron Megyei Jogú Város Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Faipari Tudományos Alapítvány. 2009-ben a szervezők táborához új együttműködő partnerként a Sopron és Vidéke Ipartestület és a Pannon Novum Nyugat-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség is csatlakozott.

 

A szervezők célja, hogy a vásár egyet jelentsen az innovatív, kreatív, magas műszaki nívót bemutató technológiák, termékek, a magas és megbízható minőség és a szakértelem együttes megjelenésével. Emellett segítő kezet kívánnak nyújtani a tehetséges hazai faipari, erdészeti vállalkozások újításainak demonstrálásához is. A szervezők a kiállítókkal összefogva részt kívánnak vállalni a faipar és az erdészet innovációs kultúrájának formálásában.

 

A szakvásár és rendezvénysorozat szakmai rangját a kiállító cégek termékkínálata mellett a kísérő rendezvények adják, amelyek értékes információkkal szolgálhatnak a vállalkozások számára, ezzel hozzásegítve őket jövőjük tudatos alakításában, ügyfeleik megtartásában, a megfelelő technológia kiválasztásában. Az InnoLignum Sopron szakmai köréhez kapcsolódva évről évre több konferencia, előadás és tréning kerül megrendezésre.

 

További információkat a www.innolignumsopron.hu honlapon találhatnak az érdeklődők.

 

(x)

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.