FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-07-07

Látogatható a Rám-szakadék - Önkéntesek segítségét kéri a Pilisi Parkerdő

Július elsejével a Pilisi Parkerdő Zrt. megnyitja a viharkárok miatt másfél hónapig lezárt gyalogos túraútvonalakat. Így ismét látogatható a Rám-szakadék, a Holdvilág-árok és a szentkereszti Szurdok. Továbbra sem lehet azonban kerékpározni a megrongálódott kijelölt útvonalakon.

Ezek listája a www.parkerdo.hu oldalon folyamatosan frissül. Közben a Pilisi Parkerdő önkéntesek segítségét kéri a félmilliárd forintot meghaladó károk helyreállításában.

Ismét látogathatók a Pilisi Parkerdőben a május közepe óta lezárt turistaút szakaszok. Az erdészetnek sikerült felszámolnia az életveszélyes helyzetet, ezért július 1-étől megnyitotta a Rám-szakadékot, a Holdvilág-árkot és a pilisszentkereszti Szurdokot. Bár a Rám-szakadékban a tönkrement korlátokat, kapaszkodókat is pótolták, a fenti útszakaszok a korábbiaknál is nehezebben járhatók, csak megfelelően felkészült turistáknak javasolt a látogatásuk. A szentkereszti Szurdokban és a Holdvilág-árokban a hidakat, lépcsőket sok helyen teljesen elmosta az áradás, ezek pótlása akár jövő évig is eltarthat.

Az áradás és a viharok sok helyen megrongálták az évente 10 millió látogatót fogadó Pilisi Parkerdő kirándulókat szolgáló infrastruktúráját. Az összességében félmilliárd forintot meghaladó károk helyreállításhoz az erdészet önkéntesek segítségét kéri. Augusztus 31-ig az informacio@pprt.hu címen vagy a 06-26-598-000 telefonszámon jelentkezhetnek mindazok a csoportok, civil szervezetek, kirándulók, akik vízelvezetők tisztításával, sétautak helyreállításával, belógó ágak nyesésével hozzá tudnak járulni az erdőterület helyreállításához. A segítségre a Pilis és Visegrádi-hegység területén valamint Budapest erdeiben van a legnagyobb szükség. A jelentkezők az adott erdészet szakembereinek irányításával a már biztonságosan látogatható területeken segíthetnek a parkerdők rendbetételében.

Továbbra sem használhatóak az áradások következtében megrongálódott, kerékpározásra kijelölt erdészeti utak. A Pap-réten keresztül Szentendréről Visegrádra futó út illetve a Pilismarótot Dobogókő térségével összekötő utak felújítása több hónapot vesz igénybe. Sok helyen az alapoktól újra kell építeni az utat, másutt a burkolat sérüléseit kell javítani. A www.parkerdo.hu oldalon mindig aktuális lista olvasható a tilalommal érintett utakról, amelyek pontos nyomvonala térképen is megtekinthető. A lezárás fenntartását egyrészt a burkolat sérülései miatti balesetveszély, másrészt a szakaszosan zajló helyreállítási munkák indokolják.

Az utak felszabadítását és a közvetlen veszélyek elhárítását követően a Pilisi Parkerdő Zrt. elkezdte a viharok következtében kidőlt 12.500 köbméternyi faanyag (mintegy tízezer darab fa) elszállítását a területről. A munka azokon a területeken a legsürgősebb, ahol az idős erdő fái több hektáron fiatal facsemetékre dőltek. Ha rövid időn belül nem sikerül a csemetéket felszabadítani, ezeken a helyeken a fiatal erdő pusztulásával is számolni kell.

 

Forrás: Pilisi Parkerdő Zrt.

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.