FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-07-07

Talajcsúszás, kőomlás, fakidőlés

Átvizsgálták az Északerdő Zrt. fennhatósága alá tartozó erdőterületeket az elmúlt hetek nagy esőzései és a rendkívüli időjárási körülmények miatt, a megállapítások szerint a talaj állapota nem sokat javult, továbbra is fennáll a talajcsúszás, a kőomlás és a fakidőlés veszélye - tájékoztatott a társaság.

A közlés szerint a cég által kezelt erdőterületeken és az azokat megközelítő utakon az emberek továbbra is fokozott figyelemmel, csak saját, illetve versenyszervezői felelősséggel tartózkodhatnak.

 

A kirándulókat tájékoztató táblák is segítik. Az Északerdő Zrt. felhívta a figyelmet arra, hogy néhány területen fokozott a veszély, ezért nyomatékosan kérik az erdőjárókat, kerüljék el a lillafüredi térségben a forrásvölgyi (kijelölt) turistautat, az Ómassa és Szentlélek közötti, valamint az Ómassát Bánkúttal összekötő - szárazvölgyi - turistautat. Hasonlóan veszélyes a fehérkőlápai (szakaszokban kijelölt) turistaút, a Tokaj-hegyaljai, hegyközi térségben valamennyi földút, sőt a dél-bükki térségben az Alsózsolca, Girincs, Sajólád községhatárok, valamint a Tisza árterületén lévő erdőterületek is veszélyt "hordoznak". Emellett nem járhatók a répáshutai térségben a gyertyánvölgyi és a ballavölgyi útvonalak sem.

 

Az értékmentés, a faanyag lehetőség szerinti hasznosítása folyamatban van, azonban a munkálatokat rendkívüli mértékben nehezíti, hogy nagyon rosszak a terepviszonyok. A kirándulóknak, versenyszervezőknek azt tanácsolják, hogy tájékozódjanak a lehetőségekről, valamennyi kérést megvizsgálják és szükség szerint megbízható útvonaljavaslatot adnak.

 

Az Északerdő június elején arról számolt be, hogy elhalasztják, lemondják az erdei programokat, versenyeket a cég fennhatósága alá tartozó erőterületeken, mert a rendkívül csapadékos időjárás miatt tömegesen dőlnek ki a fák, emellett a kőomlások, a talajcsúszások, a nagy erejű vízátfolyások is közvetlen életveszélyt jelentenek

 

Forrás: Északerdő Zrt.

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.