FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-07-15

EOS - A fűrészipar a nehéz esztendőkben is bizakodó

Az olaszországi Assolegno egyesület vendégeként az EOS (Európai Fűrészipari Szövetség) 2010. június 11-én Comoban tartotta meg évi rendes közgyűlését.

A közgyűlés nyilvános részében a tagok részletes tájékoztatást kaptak az olaszországi fapiac, az európai raklapgyártó és csomagolástechnikai szektor (FEFPEB) helyzetéről, a széntartalomnak a fatermékek értékesítési láncolatában történő alakulásáról és a fa építőipari hasznosításáról (a Roadmap 2010 részeként).

 

Az FEFPEB elnöke, Gil Covey úr vázolta a gazdasági helyzet alakulását az európai raklapgyártó és csomagolóipari szektorban, amely szektort az európai fűrészipar kulcsfontosságú vásárlójaként említett, számos ágazati kapcsolódás és kölcsönös függőség megemlítésével. Az FEFPEB tevékenysége során tovább kívánja támogatni a raklapgyártó és csomagolástechnikai ágazatot a CEI-Bois Roadmap 2010 program égisze alatt, és elsősorban arra öszpontosít, hogy a fatermékek piaci részesedését a konkurrens egyéb anyagok ellenében is fenntartsa.

 

A Svéd Erdészeti Szövetség (SKOGSINDUSTIERNA) munkatársa, Gunilla Beyer asszony a fűrészáruban megtestesülő széntartalom számítására szolgáló eljárást mutatott be, amely módszer arra lehet használatos, hogy segítségével kimutatható legyen, mennyire kedvezőbb környezetvédelem szempontjából fát használni más egyéb anyag helyett. Az EOS igazgatótanácsa nemrégiben döntött arról, hogy a szervezet szerepet vállal ezen a téren is, és speciális akciótervet dolgoz ki. Az EOS főtitkára, Filip De Jaeger - Dr. Erich Riesner megbízásából - állapotjelentést adott a CEI-Bois Roadmap 2010 tevékenységéről. Kiemelte a Roadmap 2010 tevékenységének 2009. november hónapban elkészült külső összegezését, a jövőre nézve tervet terjesztett elő, és javaslatot tett a fa építőipari hasznosításának előmozdítása végett - a faépítészet más szereplőivel egyetemben - értékesítést elősegítő központ létrehozására (alapanyag gyártók és építők). Ez az elgondolás az EOS tagjai részéről igen meleg fogadtatásra talál. Szervezési szempontból megállapodás jött létre az EOS 2010-2011. évi akciótervéről, és a tagok ugyancsak elfogadták az EOS biomasszára és megújuló energiaforrásra vonatkozó állásfoglalását. Ez utóbbiról külön közleményt adunk ki.

 

Hannu Kasurinen (STORA ENSO TIMBER) ismételt megerősítést nyert az EOS fenyő szekciója alelnöki posztján, és Timo Karinent (Metsäliitto) az igazgatótanács tagjává választották.

 

Az évi rendes közgyűlés programjának a részeként a tagoknak lehetőségük volt arra is, hogy a fatermék, rétegelt-ragasztott lemez és félkész termék gyártására szakosodott Bellotti S.p.A. faipari cégnél üzemlátogatást tegyenek.

 

Forrás: EOS
Szakfordítás: Ternóczi Endre - okl. erdőmérnök honlap: Poliglott Szakfordítói Iroda

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.