FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-07-20

Az intelligens megoldás energiaültetvények betakarítására és kommunális tisztítási feladatokra - SENNEBOGEN 718 M harveszterfejjel

A KUHN Rakodógép Kft. által forgalmazott SENNEBOGEN Green Line gépcsalád egyik legújabb típusa, a SENNEBOGEN 718M a megújuló energiák kitermelésének munkaeszköze.

Az új gép különböző felszereléseivel jelentős mérték ben megkönnyíti és meggyorsítja a nehezen elérhető helyeken lévő fák, gallyak kitermelését, és biztonságos begyűjtését, továbbá energiaültetvények betakarítását.

 

A megújuló energiaforrások környezetbarát és megfizethető energiaellátást tesznek lehetővé. A fosszilis energiahordozók végesek, nem is beszélve az általuk okozott károkról, legelsősorban a klímaváltozásról, továbbá sokkal drágábbak is.

 

A megújuló energiákról szóló törvény (EEG) lehetővé teszi, hogy alternatív megoldást alkalmazzunk a fosszilis energiákkal szemben.

 

2020-ra el kell érnünk, hogy energiaszükségletünk 30%-át megújuló energiával fedezzük.

 

A fél évszázados múltra visszatekintő SENNEBOGEN cég komolyan veszi az ebből adódó kihívásokat, s a "Go for green!" (Váltson Ön is zöldre!) program részeként mutatta be az idei BAUMÁ-n a a 718 M típusú gépet, amely a fakitermelés és parkerdők, illetve kommunális, távvezetékek melletti területek tisztítása mellett rönkök és számos egyéb anyag átrakodására is kiválóan alkalmas.

A harvesterfej akár 55 cm-es átmérőjű fákat is könnyedén kidönt, de nem csak kidönti, hanem megadott hosszra vágja, gallyazza, köbözi, és osztályozza is. Vagyis további felhasználásra, így pld. aprításra, s így apríték, fabrikett vagy pellet gyártásához is előkészíti.

 

A SENNEBOGEN új gépe gátak rehabilitációjára is kiválóan alkalmazható, akárcsak folyópartok, utak, parkok, karbantartási munkáiban.

 


A 718-as kitermelés közben kíméli a környező vegetációt, hiszen nem kivonszolja, hanem kiemeli a kitermelt faanyagot. Az így nyerhető biomassza már most is fontos energiahordozó, s jelentősége rohamosan nőni fog.

A biomassza feldolgozása új iparág, melyre új ügyfélcsoportok, erdészeti vállalatok, és vállalkozások jöttek, jöhetnek létre.

 

Főként nekik ajánljuk az új SENNEBOGEN 718M típusú ipari gépünket. Ideális munkaeszköz továbbá nagyobb kertészeti-parkgondozó kommunális vállalkozások, s természetesen energiaültetvény-tulajdonosoknak is.

 

A 718M típusú gép erős, stabil alvázra épült, s így letalpalás nélkül is igen nagy súlyokat képes megmozgatni, illetve felterhelt állapotban is képes haladni. A széles kerekeknek köszönhetően laza talajon is kiválóan mozog. Egyedülálló a hidraulikusan, 4,5 méteres szemmagasságig emelhető komfortos kezelőfülke, amely minden körülmények között a legideálisabb rálátást biztosítja a munkaterületre. Maximális gémkinyúlása 13 méter, és ezen a gémhosszon 1,6 tonna súly emelésére képes. A teleszkópos munkagém nehezen elérhető és veszélyes helyen lévő ágak, gallyak biztonságos eltávolítására is, illetve veszélyes fák kidöntésére is alkalmas. A SENNEBOGEN 718M 19,5 tonnás súlyának köszönhetően nagyobb távolságra fekvő munkaterületekre is egyszerűen és költségkímélően szállítható.

 

További SENNEBOGEN Green Line újdonságok a KUHN Rakodógép Kft. honlapján!

Megtekintésükhöz kattintson ide!

 

Az 1953-ben alapított, s kezdetben kotrókat és mezőgazdasági gépeket gyártó, majd fokozatosan az építőipari darukra és speciális átrakógépekre specializálódó SENNEBOGEN céget ma is a Sennebogen család irányítja. A cég székhelye a München melletti Straubingban található. A cég magyar képviseletét a KUHN Rakodógép Kft. látja el.

Tudta Ön, hogy a SENNEBOGEN négy gyára közül az egyik Balatonfüreden található, ahol az egykori Hajógyár területén fekvő, s csaknem 300 főt foglalkoztató üzemben évi több száz alváz és gém készül? Vagyis: SENNEBOGEN gépek megvásárlásával Ön magyar munkahelyeket is támogat!

 

Szántó Endre
SENNEBOGEN Green Line termékmenedzser

Kuhn Rakodógép Kft.
1239 Budapest Ócsai u. 5.
mail: szanto.endre@kuhn.hu
Mobil: +36-30-219-5037

 

(x)

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.