FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-08-05

Megugrott a tűzifa iránti kereslet

Bővülést mutat a tűzifa iránti kereslet, de az áremelést egyelőre a piaci körülmények nem teszik lehetővé.

Az utóbbi hetekben többszörösére nőtt a tűzifa iránt érdeklődők száma a Mecseki Erdészeti (ME) Zrt.-nél - mondta a Napinak Kis Sándor, a társaság kereskedelmi osztályának munkatársa. Az ME utoljára tavaly emelte árait, a piac a jelenlegi helyzetben azonban nem teszi ezt lehetővé.

 

Kerekítés mértékű áremelést hajtott végre idén a tűzifánál az Északerdő Zrt. - tudtuk meg Papp Gyula erdészeti vezérigazgató-helyettestől. Az év első hat-hét hónapjában a társaság az egy évvel korábbinál 20-25 százalékkal kevesebb tűzifát adott el. A piac hektikusságából adódóan azonban Papp szerint év végére a tavalyi adatoknak megfelelő összforgalom alakulhat ki.

 

Az elmúlt időszak tendenciáihoz hasonlóan alakul az Ipoly Erdő (IE) Zrt. idei éve, az éves tűzifa-értékesítési terv 63 ezer köbméter, mostanáig ennek mintegy 35-40 százalékát realizálta a társaság - mondta lapunknak Horváth Barnabás erdészetvezető. Az IE tapasztalatai szerint a jövőben jelentősen megváltozhat a vevői kör, ezért az értékesítési gyakorlat átalakítása mellett idén úgynevezett tűzifamarketingbe kezdett a vállalat. A fogyasztói szokásokban a legnagyobb változást az internet széles körű elterjedése okozza - véli Horváth.

Az ölfában és egyszerre nagyobb mennyiségben való vásárlás eltűnőben van, többen keresnek darabolt és hasított termékeket, illetve csökkentek az egyszerre vásárolt mennyiségek is. Idén a tavalyi árszinten értékesít a társaság, a piaci környezet nem teszi lehetővé az áremelést (tavaly az áfaemelés mértékével nőttek áraik). Horváth várakozásai szerint a tavalyi, tavalyelőtti szinten zárja a szezont az IE, a nagy feladat a jövőben ennek a szintnek az emelése lesz.

 

Az elmúlt években gyakorlatilag nem változott a lakossági tűzifa-felhasználás, az utolsó nagy keresleti fellendülés 2004-2005-ben történt, amikor néhány erőmű fatüzelésre való átállása mozgatta meg a piacot. Azóta csak kisebb emeléseket tudtak érvényesíteni a kitermelők - mondta lapunknak Tóth János, a Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség (Fagosz) szakmai titkára.

 

Forrás: NapiGazdaság 08-05


DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.